Motorola bude uzdravena – ozývá se z Lenova

Motorola bude uzdravena – ozývá se z Lenova
2014-02-18T06:28:01+02:00
• 18. 2. 2014

V lednu jsme byli překvapeni s prodejem Motoroly, jejímž novým vlastníkem je Lenovo. V následujících hodinách a dnech jsme se dozvěděli kompletní detaily celého obchodu. Mnoho lidí si hned na to kladlo otázku, jestli Motorola přežije pod čínskou společností a jestli se její produkty budou stále nacházet na trhu.

Lenovo-Motorola

Prozatím nemáme potvrzené informace týkající se plánů do budoucna. Spekulace se zmiňují o modelech až do roku 2015. Vše tedy vypadá docela dobře pro Motorolu, ale nesmíme zapomínat na její finanční stav. Ani sám Google nedokázal tohoto nejstaršího výrobce zcela uzdravit a poslední kvartál nebyl zrovna nejlepší. V podstatě za celý rok 2013 Motorola zaznamenala ztrátu přes jednu miliardu dolarů.

Lenovo si je ale jisté, že se jim podaří vrátit Motorolu do ziskového stavu. Sám CEO Yang Yuanqing čínského výrobce doslova uvedl:

„In a few quarters we can turn around the business“

„Během pár čtvrtletí můžeme tenhle byznys zase postavit na nohy“

Jedná se o dosti silné tvrzení a Lenovo bude doslova pod drobnohledem. Ostatně šance tu jsou, jelikož v rozhovoru pro Bloomberg bylo řečeno, že se Motorola vrátí na čínský trh. Zjevně je zde dosti velká souvislost s modelem Moto G. Ten by měl být dále dostupnější na ostatních trzích, přičemž následovníci Moto X budou pro západní země, jako je Evropská Unie a USA. Ostatně si chtějí zachovat vztahy s americkými operátory.

Další novinka se týká více jak 3500 zaměstnanců Motoroly. Přejdou pod křídla Lenova. Právě toto rozhodnutí mohlo zapříčinit odchod Dennice Woodside, který oznámil přestoupení k Dropboxu.

Uvidíme, kde bude nejstarší výrobce mobilních telefonů na světě za rok. A jak se vlastně bude dařit mobilům přímo od Lenova.

Zdroje: bloomberg.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat