Stuart Hughes se postaral o nejdražší telefon na světě

Stuart Hughes se postaral o nejdražší telefon na světě
2014-02-17T21:46:45+02:00
• 17. 2. 2014

Pokud byste očekávali zase nějaký ručně vyráběný model telefonu od společnosti Vertu, jste na omylu. Stuart Hughes si tentokrát vzal na mušku iPhone 5, který oděl do luxusního provedení a následně tím získal označení – nejdražší chytrý telefon na světě. Od tohoto návrháře nejde o první předělávku, neboť stejnojmenné webové stránky nabízí bohatý výběr upravených zařízení.

iPhone 5 Black Diamond - tlačítko Home

Do nabídky byl nově zařazen iPhone 5 Black Diamond s cenovkou 10 milionů liber (tj. v přepočtu 334,71 milionů Kč). Telefon z ryzího zlata je ručně osázen 26tikarátovým briliantem v celkovém počtu cca 600 kusů, přičemž návrhář na osazení zadního loga použil 53 z nich. Přední panel nese safírové sklo namísto obvyklého krycího skla od Corningu, které zaručuje větší odolnost proti poškození.

Prémiový materiál má nečekaně odraz na konečné hmotnosti zařízení a ta se zastavila na 135 gramech. Nicméně to je o 23 gramů více, než původní váha iPhonu 5. Na závěr lze za zajímavost označit, že úprava jednoho iPhonu trvá přibližně 9 týdnů. Každopádně na světě se nenajde moc zájemců, kromě jediného – tím se stal neznámý obchodník pocházející z Číny.

iPhone 5 Black Diamond - přední část iPhone 5 Black Diamond - zadní část

Zdroje: phonearena.com, stuarthughes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat