Google Play a YouTube má své neoficiální klienty pro BlackBerry

Google Play a YouTube má své neoficiální klienty pro BlackBerry
2014-02-08T08:00:03+02:00
• 8. 2. 2014

Nejnovější aktualizace operačního systému BlackBerry na verzi 10.2.1 přinesla velkou dávku podstatných změn, které pravděpodobně většina uživatelů uvítala. Jedna z nich nově dovoluje instalovat přímo soubory s koncovkou .apk, respektive aplikace určené pro systém Android. To zároveň bohužel neznamená přítomnost oficiálního obchodu Play nebo ostatních aplikací od Googlu, což ale částečně vyřešili dva vývojáři vlastními alternativami.

BlackBerry World

Aplikace s názvem Snap dovoluje prohlížet obchod Play a stahovat z něj libovolné aplikace včetně jejich následných aktualizací. Samozřejmostí je možnost přihlášení ke svému účtu u Googlu a stažení již zakoupených aplikací. Samotným vývojářem se stal J. P. Muir, kterého údajně nebavil zdlouhavý proces emulace.

Tímto nejpopulárnější aplikace nacházejí také cestu do systému BlackBerry, ačkoliv nelze všeobecně očekávat 100% funkčnost všech aplikací. Zůstává tak jen otázkou času, kdy se Googlu přestane líbit tato možnost a aktualizace služeb Play zabrání stahování aplikací z jiných zdrojů, tvářící se jako obchod.

Snap Snap Google

Druhá zajímavá aplikace SuperTube už podle názvu mnohé napovídá. Jde zřejmě o první neoficiální YouTube klient v BlackBerry Worldu dostupný bezplatně pro zařízení od BlackBerry. Klient umožňuje kupříkladu přepínat kvalitu videa od 144 p až po Full HD nebo nastavit možnost sledování jen přes WiFi či mobilní internet. Nakonec můžete procházet i úplně stejné kategorie, jaké najdete v oficiální YouTube aplikaci.

Zdroje: berryreview.com, crackberry.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat