Galaxy S 5 – startovní cena bude nižší než u Galaxy S 4

Galaxy S 5 – startovní cena bude nižší než u Galaxy S 4
2014-02-19T06:30:20+02:00
• 19. 2. 2014

Již příští týden bychom se měli dočkat uvedení několika zařízení od Samsungu. Nejvíce se spekuluje o nadcházejícím top modelu Galaxy S 5. Dřívější generace se dočkaly samostatné akce, ale zřejmě korejská společnost nechce čekat, až jiní výrobci představí své smartphony.

Screenshot_322

Již jsme zachytili nejrůznější spekulace kolem specifikací Galaxy S 5. Zajisté budou na vysoké úrovni a Samsung bude lákat na zajímavé funkce, byť ne vždy se dají zcela využít. Příkladem může být u Galaxy S 4 posouvání webových stránek pouhým zrakem. Tato novinka například propadla v naší recenzi.

Web Bloomberg získal dodatečné informace od dvou nezávislých zdrojů, jež jsou zcela obeznámeny se situací kolem nadcházejícího modelu. Samsung měl zapracovat na lepší výdrži na jedno nabití, ale asi nemusíme očekávat několikadenní výdrž. Samotný displej bude větších rozměrů a měl by nabídnout i ostřejší obraz.

Specifikace mohou být úžasné a nejvyšší, ale nejvíce bude o prodejnosti rozhodovat samotná cena. Právě Bloomberg dostal informaci, že by korejský výrobce měl tentokrát nastavit přijatelnější cenovou politiku. Jednak by operátoři měli nabídnout nižší cenu se smlouvou, ale i běžná by měla být nižší, než tomu bylo při začátku prodeje Galaxy S 4.

Současný top model v 16GB variantě stál v březnu tohoto roku u našich prodejců kolem 16 až 17 tisíc. V tuto chvíli jej seženete přibližně za 14 až 15 tisíc dle grafů Heureka.cz.

Graf ceny produktu Samsung i9505 Galaxy S 4 16GB poskytuje server Heureka.cz

Důvodem pro snížení ceny má být nevydařený závěr roku 2013, kdy Samsung zaznamenal meziroční pokles v dodávkách smartphonů – ze 113,6 miliónů na 112 miliónů. I samotné finanční výsledky byly nižší, než se předpokládalo.

S Galaxy S 5 by jednak chtěl docílit lepších výsledků, ale zároveň také porazit Apple. Právě tento rival dokáže prodat větší množství několika modelů. Samsung v celkových číslech sice vede, ale ani jeden model z rodiny Galaxy S nedosáhl takových výsledků.

Možná se tedy tento rok dočkáme i změny jiných parametrů než jen technických specifikací.

 

Zdroj: bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat