Americká armáda vymění zařízení od BlackBerry za Samsung

Americká armáda vymění zařízení od BlackBerry za Samsung
2014-02-18T15:30:32+02:00
• 18. 2. 2014

Zatímco ministerstvo vnitra ve Spojených státech si zvolilo za dodavatele mobilních zařízení společnost BlackBerry a Samsung s nepatrným množství odsunul na druhou kolej, v případě ministerstva obrany, respektive americké armády a Národní bezpečnostní agentury (NSA) tomu pravděpodobně bude právě naopak. Vnitro žádá Samsung o dodání chytrých zařízení, čímž ve svých řadách vystřídá kanadské BlackBerry.

Samsung BlackBerry

Jihokorejská společnost má dodat 7 000 chytrých telefonů a několik dalších tisíc by se mělo dočkat i NSA. Přesněji půjde o modely Galaxy Note II, kterými jen obě strany rozšířily původně uzavřenou smlouvu. Samsung tento zájem samozřejmě vítá, protože BlackBerry byl vždy o krok napřed díky většímu pocitu bezpečí.

Do budoucna tímto Samsung může získat mnohem více zakázek od těch, kteří doposud spoléhali na zařízení od BlackBerry. Ti už v loňském roce ztratili 65% podíl v podnikovém sektoru a zabírají pouze 5% část na trhu. Nicméně poslední zakázku BlackBerry nezískalo na domácí půdě, nýbrž až v daleké Indii.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat