Kurio Phone: první bezpečený chytrý telefon pro děti

Kurio Phone: první bezpečený chytrý telefon pro děti
2014-01-10T11:30:43+02:00
• 10. 1. 2014
1

Na rostoucí oblibou chytrých zařízení mezi malými dětmi reaguje výrobce Kurio, kterého můžete znát z předchozích let, kdy představili tablet přímo určený dětem. Nyní doplňují vlastní nabídku o údajně nejbezpečnější chytrý telefon pro děti propletený rodičovskou kontrolou a celou řadou bezpečnostních prvků. Zařízení budou mít plně pod kontrolou opět rodiče, kteří například určí, jaké aplikace může jejich dítě instalovat, nebo koho si mohou přidat do kontaktů.

TECHNO SOURCE KURIO PHONE

Telefon do přední části dostal 4palcový displej s rozlišením 480 x 800 pixelů. Uvnitř nabídne dvoujádrový procesor, 1GB operační paměť RAM společně s 4GB interní pamětí, dále rozšířitelnou pomocí paměťové microSD karty až o 32GB paměť. Zatímco vpředu najdete VGA kamerku, záda nesou fotoaparát o neupřesněné kvalitě.

Základní softwarová stránka zahrnuje systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean a díky zásahu výrobce dokážete vyfiltrovat 450 milionů webových stránek ve 170 jazycích. Telefon je propleten celou řadou bezpečnostních funkcí, což dokazuje možnost regulace provolaných minut nebo zaslaných SMS/MMS zpráv. Nicméně jejich obsah nebudou mít rodiče k dispozici.

Další zajímavá funkce využívá GPS modul, přes něhož sledujete polohu vašeho dítěte ve zvoleném intervalu 15, 30 nebo 60 minut. K tomu vás může informovat, pokud dítě opustí vymezenou oblast, kterou předem nadefinujete k určitému času a datu.

V případě ztráty či odcizení lze na zařízení zaslat zprávu s textem a pořídit snímek přes přední VGA kamerku. Dále také rodiče mohou dostat informace o tom, že byl telefon vypnut/zapnut, má-li vybitou baterii nebo mu byla vyměněna SIM karta. Veškeré bezpečnostní funkce můžou rodiče užívat podle svého zvážení. Co se týče prodejní ceny, ta nebyla dodnes zveřejněna, ale v prodeji se tento model objeví během jara.

Zdroj: prnewswire.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Peter mcmiazga Jamnicky

10. 1. 2014, 14:36

Super, len nech sa to predava aj u nas a nech to podporuje cestinu/slovencinu

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat