Keňská vláda končí s papírováním – koupila iPady

Keňská vláda končí s papírováním – koupila iPady
2014-01-24T07:04:17+02:00
• 25. 1. 2014

Trendem posledních let je převádět většinu dokumentů určených k archivaci do elektronické podoby a dokumenty, které nejsou nějak důležité, již vůbec netisknout. Spousta firem proto kupuje chytrá zařízení pro zefektivnění práce a dalším příkladným uplatněním může být rovnou i celá vláda. Právě v Keni se členové parlamentu a senátoři dočkali nových iPadů, které zakoupili přímo od Applu.

Apple

I přes astronomicky stoupající hrubý domácí produkt, který se za posledních 5 let více než zdvojnásobil, přistoupili k nákladnému kroku, podle něhož členové vlády údajně sníží náklady na tisk. Vláda vynaložila v přepočtu 350 000 dolarů (tj. v přepočtu 7,11 milionů korun) na nákup 450 iPadů, kde jeden kus vyšel na 640 až 815 dolarů (tj. 13 016 – 16 575 Kč).

Každopádně nejde o žádné přelomové řešení a už vůbec ne v Africe, protože například sousedská Uganda učinila podobný krok v minulém roce. Dokonce ve Velké Británii od roku 2012 probíhá zkušební uplatnění iPadů v parlamentu nebo od začátku loňského roku policejní složky na Novém Zélandu využívají při práci iPhony a iPady.

iPady v Ugandě

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat