BYOD berou české firmy jako hrozbu

BYOD berou české firmy jako hrozbu
2014-01-25T09:30:30+02:00
• 24. 1. 2014
1

Češi v zaměstnání nedodržují bezpečnostní pravidla a majitelé firem z trendu zvaný BYOD mají strach. Takto by se dal v úvodu shrnout výsledek nejnovější studie od společnosti Kaspersky Lab, která nabízí jedno z největších bezpečnostních řešení pro koncové uživatele. Na výzkumu, který čítá 3 000 účastníků z IT oboru a 24 zemí včetně České republiky, se také podílela firma B2B International.

Kaspersky Lab

BYOD (Bring Your Own Device) znamená, že zaměstnanci přinášejí vlastní zařízení do práce, čímž zvyšují hrozbu pro bezpečnost sítě v podniku. Velmi malý počet firem s tímto zvykem zavádí potřebná opatření, a tak není divu, k jakému výsledku se výzkumníci dobrali.

Firmy nehodlají omezovat používání osobních zařízení na pracovišti, o čemž vypovídá 25 % respondentů podporující zaměstnance ve využívání vlastních chytrých zařízení. Navíc 37 % dotázaných nevěří v jakékoliv snížení. Zavést nějaká opatření plánuje alespoň 25 %, a dokonce 14 % bude zpřísňovat již stávající pravidla.

Následně 34 % českých podniků dokázalo vyjmenovat případně sankce či pokuty za případné porušení. Zaměstnanci nepovažují pravidla za potřebné, což v České republice přesně uvedlo 28 % účastníků. To v celosvětovém měřítku berou s patřičnou důležitostí 48 % tázaných respondentů.

BYOD-devices-623x424

Ačkoliv pouze 14 % účastníků unikla podniková data díky mobilním e-mailovým službám a textovým zprávám, speciální řešení Mobile Device Management používá jen 31 % společností. Nakonec největší 45% podíl zabírají klasické antivirové programy, zároveň obsahující i podporu mobilních zařízení.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Libor Ansorge

27. 1. 2014, 12:40

Ačkoliv je čeština hodně pružný jazyk, tak styl větné stavby tohoto článku mi zůstal utajen. Takže ve výsledku vlastně nevím, co autor chtěl sdělit. Ještě, že tam jsou aspoň čísla, ze kterých si mohu udělat závěry sám.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat