Jihokorejská síť 5. generace: 800 MB za 1 sekundu

Jihokorejská síť 5. generace: 800 MB za 1 sekundu
2014-01-28T07:30:27+02:00
• 28. 1. 2014

Zahraniční server Yonhap News přinesl nové informace o nadcházejících plánech jihokorejské vlády v oblasti telekomunikací. Ta plánuje posunout hranice mobilních sítí o dalších krok kupředu, kdy po sítích LTE, LTE-Advanced začne s budováním sítě 5. generace. Na celé zakázce by neměla pracovat pouze jedna vybraná společnost, nýbrž rovnou několik spojených.

5G síť

Síť 4. generace neboli LTE v současnosti testuje mnoho mobilních operátorů v Evropě a Česká republika není žádnou výjimkou, přičemž její první zavedení do plného provozu lze očekávat až někdy na přelomu letošního a příštího roku. Jižní Korea si nevystačí ani se stabilnějším LTE-Advanced, proto vynaloží 1,5 miliard dolarů (tj. v přepočtu necelých 30 miliard Kč) na výstavbu 5G sítě. Ruku k dílu mají přiložit místní firmy, které mají zadaný úkol splnit do roku 2020.

Navíc podle serveru Guardian má být síť komerčně dostupná na konci tohoto desetiletí, čemuž má přispět spolupráce se všemi operátory a významnými výrobci, jako je LG nebo Samsung. Nakonec s prvním testováním na sociálních sítí se počítá již v roce 2015. 5G síť v provozu dosáhne na 1000krát větší rychlost než dnešní LTE síť – na stažení 800MB filmu má stačit pouhá 1 sekunda.

Zdroj: english.yonhapnews.co.kr

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat