Spoluzakladatel BlackBerry Mike Lazaridis prodává akcie

Spoluzakladatel BlackBerry Mike Lazaridis prodává akcie
2013-12-30T15:45:26+02:00
• 28. 12. 2013

Generálnímu řediteli společnosti BlackBerry, Johnu Chenovi pravděpodobně přestává věřit čím dál více lidí. Po několika samovolných odchodech tentokrát i spoluzakladatel firmy, Mike Lazaridis, prodává ve dvou balících část svých akcií. O probíhající transakci začátkem týdne informoval světoznámý zahraniční server The Wall Street Journal, který přinesl i bližší detaily.

Mike Lazaridis

Jestliže se vrátíme na úplný začátek, společnost BlackBerry, měla být koncem tohoto roku prodána a právě Mike Lazaridis společně s druhým spoluzakladatelem Dougem Freginsem (držitel 2,26 % akcii BlackBerry) měli v úmyslu ji zachránit koupí. Nicméně finanční skupina Fairfax Financial Holdings přinesla zcela nový směr, kde BlackBerry dostalo 4,7 miliardy dolarů včetně 1 miliardy dolarů pro dodatečné financování. Naplněná pokladna 5,7 miliardami dolarů po zveřejnění ztráty 4,4 miliard dolarů za třetí čtvrtletí bude opět brzy zet prázdnotou.

Po finanční záchraně od Fairfax Financial Holdings se tedy Mike Lazaridis rozhodl prodat 3,5 milionu akcií ve dvou balících. Prvních 3,17 milionů akcií prodává od pondělí za průměrnou cenu 7,55 dolarů (tj. v přepočtu 151,71 Kč), přičemž zbývajících akcie vyjdou na zhruba 7,63 dolarů za kus (tj. 153,32 Kč). Nakonec tímto krokem Lazaridis sníží svůj podíl v BlackBerry z 5,68 % na 4,99 %.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat