Samsung se stěhuje do Vietnamu, výroba v Číně je drahá

Samsung se stěhuje do Vietnamu, výroba v Číně je drahá
2013-12-15T09:00:37+02:00
• 15. 12. 2013

Zatímco co převážná většina firem směruje výrobu vlastních výrobků do Číny, tak pro společnost Samsung začíná být produkce příliš drahá, jelikož pracovní síla má čím dál větší náklady. Přitom mzdy běžných pracovníků ve výrobním odvětví se pohybují v rozmezí někde od 400 až do 800 dolarů (tj. 8 014 Kč – 16 029 Kč) za měsíc bez přesčasů. Jihokorejský výrobce se tedy rozhodl postavit nový výrobní závod ve Vietnamu, kde pracovní síla údajně vyžaduje nižší náklady.

samsung-sign110608133027

Informace pocházejí ze zahraniční agentury Bloomberg, podle které chce Samsung udržet marže u chytrých telefonů na stejné úrovni, a proto musí snížit náklady zrovna u výrobní režie. Rychlý hospodářský růst v Čině dlouhodobě zvedá mzdy nejnižších pracovníků ve výrobě, což znamená stěhování za levnější výrobou do Vietnamu. Stavba nového závodu začne v únoru příštího roku a Samsung vyjde na 2 miliardy dolarů.

V současné době čínské závody produkují 40% zisk mobilních divizi, přičemž nový závod ve Vietnamu bude schopen vyrábět 120 milionů zařízení při plné výrobě a bude se tak podílet na předpokládaném počtu 800 milionů mobilních zařízení v roce 2015.

Zdroj: bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat