Samsung odhalí Galaxy Grand Lite na MWC 2014

Samsung odhalí Galaxy Grand Lite na MWC 2014
2013-12-01T08:48:00+02:00
• 1. 12. 2013

Dosti nepřehledná situace nastává v modelové řadě Galaxy u jihokorejského Samsungu, který po nejnovějším přírůstku s názvem Grand 2 plánuje další novinku a to tentokrát nesoucí přívlastek Galaxy Lite. Podle samotného názvu lze očekávat, že výrobce do zařízení vloží ještě méně výkonnější součástky, než ty, které jsou u modelu Grand 2.

Samsung Galaxy Grand Lite

Po boku Galaxy Grand 2 se pravděpodobně v několika následujících měsících ukáže model Galaxy Lite ukrytý pod kódovým označení GT-i9060. Jeho 5tipalcový displej dosáhne na rozlišení 480 × 800 pixelů a vpředu jej bude doplňovat VGA kamerka pro videokonference. Výkon zajistí čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,2 GHz, 1GB operační paměť RAM společně s 8GB interní pamětí rozšiřitelnou pomocí slotu na paměťovou microSD kartu.

Zadní část bude disponovat 5megapixelovým fotoaparátem a baterií o velikosti 2100 mAh. Uživatelským prostředím bude doprovázet operační systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean, i když aktualizace na verzi 4.3 by nemusela být už v úvodu zapovězena. Dále očekávat také můžeme podporu dual-SIM, jelikož zařízení zamíří na rozvíjející se mobilní trhy, kde tato funkce je mezi uživateli velmi oblíbená.

Pokud porovnáme Grand 2 s modelem Lite, tak obě novinky mají stejný procesor, interní paměť na data, podporu microSD karet. Při srovnání s prvním Grandem mají totožnou interní paměť, velikost baterie a šířku displeje. Ostatní parametry jsou u Galaxy Lite víceméně ošizeny, takže se dočkáme o takový mezistupeň mezi původním Grandem a Grandem 2.

Závěrem stojí za zmínku, že Galaxy Lite pořídíte v černé, oranžové a zelené variantě, což by mohli především ocenit milovníci barevných variací z Lumií od finské Nokie. Přesná dostupnost zařízení není známa, nicméně do prodeje přijde po oficiálním uvedení Galaxy Grand 2, který je ohlášen na 5. týden roku 2014 a jde o rozmezí mezi 27. lednem a 2. únorem.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat