Nejlevnější tablet na světě dorazil na trh do Anglie

Nejlevnější tablet na světě dorazil na trh do Anglie
2013-12-18T10:00:40+02:00
• 18. 12. 2013
3

Na trhu můžete narazit na celou řadu cenově dostupných tabletů. Pozornost si tentokrát zaslouží zařízení s názvem Aakash 2, které bylo součástí vzdělávacího programu pod taktovkou vlády v Indii a nyní plánuje dobýt obchody na britských ostrovech za velmi přijatelnou cenu. Podle slov samotného výrobce, společnosti UbiSlate, jde o nejlevnější tablet na světě.

UbiSlate 7Ci

Tablet Aakash 2, skrývající se pod názvem UbiSlate 7Ci, příliš nezaujme vlastní výbavou. Ta zahrnuje procesor na architektuře Cortex-A8 taktovaný na 1 GHz operační paměť RAM o velikosti 512 MB, 4GB interní paměť rozšiřitelná o paměťovou microSD kartu a přední část vyplňuje 7palcový displej s WVGA rozlišením.

Softwarovou výbavu údajně zajišťuje Android ve verzi 4.0.3 Ice Cream Sandwich, ale uživatelské prostředí doplněné o launcher spíše připomíná pouhou verzi 2.3 Gingerbread. Celkové výbavě tedy odpovídá i konečná prodejní cena začínající na hranici 29,99 liber (tj. v přepočtu 980 Kč bez daně a dalších poplatků).

Zdroje: theguardian.com, ubislate.co.uk

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Tak za tu cenu proč ne, ale já bych si to nekoupil kvůli paměti ram. Pro tablet je to žalostně málo. Já mam 1gb a i to je často málo.

kámo,512MB stačí bohatě,já též mám tablet o velikosti 512MB ram a stačí to,Subway Surfs je plynulé a zatím jsem ani nenarazil na aplikaci,která by byla nějak „žalostně“ spomalená kvůli méně ram.

Zajímavé jelikož prostředí tohoto tabletu na oficiálních stránkách výrobce vypadá jako ICS viz. link: http://www.ubislate.com/ubislate/ kteří také tento tablet nazývají Ubislate 7Ci viz. The Aakash 2 (also sold as the Ubislate 7Ci).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat