Google aktualizuje Google Play Services

Google aktualizuje Google Play Services
2013-11-01T07:00:09+02:00
• 1. 11. 2013

Google včera představil Nexus 5 společně s novým Androidem ve verzi 4.4. Navíc aktualizoval Google Play Services na verzi 4.0.

Aktualizace by měla zahrnovat Google Mobile Ads SDK, vylepšení by se dále měl dočkat geofencing, Google+ a také služba Google Wallet.

Aktualizace Google Mobile Ads SDK by měla opravit stávající chyby a dojít by údajně mělo také k mnoha vylepšením. Vylepšení Geofencing API by se mělo zaměřit na spotřebu baterie ve vašem zařízení. Zajištěna by dále měla být lepší odezva. Aplikace, které pro svůj přístup používají Google+, se dočkají zjednodušeného dialogu při připojení.

Vynechat nesmíme ani aktualizaci Google Wallet Instant Buy API, která by měla zajistit zjednodušení plateb a snížit čas celé operace. Aktualizace Google Play Services dále přichází s anonymním identifikátorem pro reklamní účely. Tato funkce je určena zejména pro vývojáře. Uživatelé by měli získat možnost „odhlásit se“ ze zájmově orientovaných reklam skrze aplikace dostupné na Google Play.

unnamed

Je vhodné dále připomenout, že aktualizace se bude týkat pouze těch z vás, kteří máte na svém mobilním zařízení Android 2.3 Gingerbread. Služba nadále nebude podporovat zařízení Android 2.2 Froyo. Google toto odůvodňuje tím, že přes 97 % zařízení, která dnes přistupují na Google Play, mají právě zmíněnou verzi Android 2.3 nebo vyšší.

Tato zpráva může dále potěšit i samotné vývojáře. Pro ně nastala možnost stáhnout si již nyní novou verzi Google Play services SDK. To by mělo zrychlit vývoj aplikací určených pro Android 4.4 Kitkat.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat