Android získá nové API pro foťáky

Android získá nové API pro foťáky
2014-04-01T20:32:41+02:00
• 18. 11. 2013
1

Dlouho před představením novinek od Googlu jsme slýchávali, že se společnost zaměří na fotografické schopnosti, což se přisuzovalo k novému Nexusu 5. Ovšem ani nás v recenzi foťák na novince příliš nepřesvědčil, byť v některých ohledech překvapil. V tuto chvíli se objevují komunitní modifikace, které mají zlepšit vlastnosti aplikace pro focení u Nexusu 5.

Nyní se ukazuje, že těsně před uvolněním nového systému Android 4.4 KitKat došlo k rychlé změně. Měli jsme se dočkat nového API rozhraní pro focení, ale jelikož se objevily problémy, došlo ke stažení. Konkrétně se tak stalo 11. října s komentářem, že novinka bude skryta, dokud se nevyřeší problémy.

P1060278

Například nyní aplikace pro focení v Nexusu 5 využívá API „Android.hardware.camera“, ale to mělo být nahrazeno novinkou „Android.hardware.photography“.

Usilovně se pracuje na dokončení a v době, kdy dojde k uvolnění, máme se dočkat nového formátu snímků. V tuto chvíli je každá fotografie komprimovaná pomocí JPEG, ale nově by se mělo jednat o RAW fotografie. To znamená, že dojde k menší komprimaci, což většinou uvítají fotografové, kteří budou mít k dispozici větší množství obrazových informací. Ve výsledku bychom se mohli dočkat kvalitnějších snímků.

Nové API podporuje navíc detekci obličeje, což dá větší možnosti vývojářům. Můžeme se dočkat i rychlo-snímání, které najdeme u mnoha jiných smartphonů, ale u čistého systému Android máme možnost jen rychle mačkat tlačítko pro focení, abychom získali větší sekvenci fotek jdoucích rychle za sebou. Poslední rozšířením má být podpora externích fotoaparátů, jako jsou například Sony QX100 a QX10.

Zřejmě se nového API dočkáme s uvolněním Androidu 4.4.1, ale jedná se jen o náš interní předpoklad. S tím by se mohla vylepšit samotná aplikace pro focení, která nyní nenabízí mnoho funkcí a v některých situacích je pomalejší.

Zdroj: arstechnica.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zajimavy clanek diky dotekomanie.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat