Android za 3. čtvrtletí najdete už na 81,3 % telefonů

Android za 3. čtvrtletí najdete už na 81,3 % telefonů
2013-11-04T08:00:31+02:00
• 4. 11. 2013

Operační systém Android pokračuje ve svém úspěšném tažení mezi chytrými zařízeními. Napovídají tomu zveřejněná čísla za třetí čtvrtletí tohoto roku týkající se aktivních zařízení běžících právě na platformě od společnosti Google, které ani jeden z ostatních zástupců nešlape na paty, jelikož jim přenechává pouze necelý 20% podíl na trhu.

Android iOS

Systém Android se jednoznačně pohybuje v zelených číslech, což přesněji znamená obsazení 81,3 % podílu mezi mobilními platformami. Ve statistice si ostatní výrobci, jako je Apple s iOS, BlackBerry se stejnojmenným OS a Microsoft s Windows Phone, musí mezi sebou rozdělit zbývající 18,7% podíl. Google s Androidem si oproti loňskému třetímu čtvrtletí polepšil o 14,3 % a následně zřejmě díky Vánocům rok zakončil se 75% podílem.

Operační systém - (v procentech)

Navíc analytici ze společnosti Strategy Analytics odhadují, že už koncem loňského září Android zaujímal 80% podíl na trhu. Nicméně přesnému číslu bychom se ztěžka dopracovali, jelikož každá firma tvořící tyto statistiky vychází z jiných zdrojů. Nakonec jestliže přejdeme z procent na přesná čísla, ve třetím čtvrtletí minulého roku bylo aktivních 129,6 milionů Android zařízení, zatímco letos číslo dosahuje na 204,4 milionů kusů.

Operační systém - (v milionech)

Apple a jeho iOS se usadil na druhém místě s 13,4 %, následuje Windows Phone s 4,1 % a závěrečnou tečku dělá BlackBerry OS s pouhým 1 %.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat