5 aplikací ze storu – novinky na trhu WP, Windows

5 aplikací ze storu – novinky na trhu [WP, Windows]
2013-11-20T12:30:19+02:00
• 20. 11. 2013

Po měsíci je tu opět další díl seriálu 5 aplikací ze storu, ve kterém se budeme věnovat systémům od Microsoftu. Tentokrát se podíváme na novinky, které se za poslední měsíc objevily na Windows nebo Windows Phone Store.

Instagram

Začneme aplikací, kterou si paradoxně zatím nemůžete stáhnout. CEO Instagramu Kevin Systrom konečně oficiálně potvrdil, že aplikace je dokončena a v nejbližší době bude veřejně dostupná. Ostatně na Windows Store by již měla být připravena „ke startu“. Oficiální klient pro WP byl dlouho postrádán a nahrazován neoficiálními aplikacemi. Doufejme tak, že vzhledem k čekání bude aplikace Instagramu stát za to.

instagram_logo

Aktualizováno:

Právě dnes vyšla aplikace pro Windows Phone, ale má hodně omezené funkce. Například nepodporuje záznam videa a nelze s ní pořizovat fotografie. Pro nahrání snímku musíte prvně použít běžnou aplikaci, následně máte možnost ji sdílet skrze aplikaci Instagram. Naštěstí jsou zde náznaky, že v příští aktualizaci bude zavedena možnost přímého focení.

[winphone]instagram-beta/3222a126-7f20-4273-ab4a-161120b21aea[/winphone]

 

Flipboard

Další novinka je určena pro Windows 8. Ve Storu nově najdete známou aplikaci Flipboard, která slouží pro čtení nejnovějších zpráv z vámi definovaných zdrojů. Mimo zpráv nabízí Flipboard konzumaci také ze sociálních sítí a dalších zdrojů. Mnozí ji možná znají už například z iPadu, kde je dostupná již dlouhou dobu. Pro potřeby Windows 8 bylo samozřejmě upraveno prostředí, ať už po stránce designu nebo využívání systémových nástrojů pro sdílení článků a podobně.

flip2 flip1

Odkaz na Windows Store

Asphalt 8: Airborne

I další novinka, která se objevila před pár dny, je určena pro zařízení s Windows 8. Závodní klasika od Gameloftu, Asphalt 8. Tenhle titul asi netřeba nějak dlouze představovat, ale určitě je třeba pochválit povedenou grafiku i efekty a celkové zpracování. Ostatně i cena, která se zastavila na hranici 40 korun, je vcelku přívětivá.

asph1 asph2

Odkaz na Windows Store

Fio banka Smartbanking

Na konci října Fio banka představila očekávanou aplikaci pro telefony se systémem Windows Phone. Uživatelé tohoto systému, kteří jsou zároveň klienty banky se tak konečně dočkali kvalitní aplikace pro mobilní bankovnictví, což potvrzuje i velice slušný počet pozitivních hodnocení aplikace na Storu. Smartbankingu od Fio jsme již věnovali samostatný článek, který najdete zde.

fio2 fio3 fio1

[winphone]fio-banka-smartbanking/23a501b9-de19-43dc-ba20-96a499296b03[/winphone]

Office Remote

Dnešní díl zakončíme aplikací z dílen Microsoftu. Jedná se o čerstvou novinku, která nabízí možnost „dálkového“ ovládání programů Word, Excel nebo PowerPoint z vašeho WP zařízení. Zřejmě nejrozšířenější bude jistě použití společně právě s PowerPointem. Zajímavou funkcí, kterou aplikace nabízí, je náhražka laserového ukazovátka. Ta funguje na principu pohybu prstu po dotykové obrazovce telefonu, který se přenáší na prezentovanou plochu. Ke spojení počítače a mobilu je zapotřebí právě této aplikace, nejnovější verze Office 2013 nainstalované v počítači a nakonec doplňku v samotných Office. Mobil je pak s počítačem spojen skrze Bluetooth.

remote3 remote2 remote1

[winphone]office-remote/01f53e5a-7870-49cb-8afc-d6fab6d7a3cd[/winphone]

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat