Qualcomm představil Snapdragon 805

Qualcomm představil Snapdragon 805
2013-11-20T14:22:10+02:00
• 20. 11. 2013

Pokud byste si ještě včera vybírali smartphone nebo tablet podle výkonu, rozhodně byste se dívali po takových modelech, které by měly uvnitř procesor Snapdragon 800 od společnosti Qualcomm. Ovšem právě dnes byl představen nástupce, který s největší pravděpodobností bude dominovat v benchmarcích.

Qualcomm-SOC-mobile-for-gfxs-article

Konkrétně se jedná o Snapdragon 805, ale nenechte se zmást malou změnou v čísle. Opět je vybaven čtyřmi jádry, ale nejedná se o Krait 400 – nově se přistoupilo k vylepšeným Krait 450. Maximální taktovací frekvence stoupla na 2,5 GHz. Ani grafika nezůstala bez povšimnutí, přičemž nyní najdeme v útrobách Adreno 420 místo současné Adreno 330.

Díky tomu má být novinka o 40 % výkonnější v oblasti zpracování grafiky. Kromě toho zvládne natáčet a přehrávat 4K videa. Další vylepšení najdeme v propustnosti na paměť, kde je nyní rychlost  25.6 GBps. Kromě toho došlo na vylepšení podpory LTE sítí (Category 4, 150Mbps) a nezapomnělo se ani na WiFi, kde je nyní teoretická rychlost 600 Mbps (802.11ac).

V celkovém výčtu se Qualcomm chlubí zvýšením efektivity a výkonu. Snapdragon 805 obsahuje i další technologie na snížení spotřeby, ale až praxe ukáže, jestli se bude jednat o nenasytného jedlíka energie. Prozatím nevíme, v jakém smartphonu nebo tabletu se objeví prvně, ale dá se předpokládat, že se s ním setkáme u varianty Samsungu Galaxy S 5. Oficiální dostupnost je hlášena na první polovinu příštího roku.

Zdroj: qualcomm.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat