Foxconn pozastavuje výrobu iPhonu 5C

Foxconn pozastavuje výrobu iPhonu 5C
2013-11-20T10:09:18+02:00
• 20. 11. 2013

Menší zájem o plastovou verzi iPhonu 5C přechází do mnohem větších rozměrů. Zahraniční server DigiTimes informuje o dalších krocích Applu, který už začátkem října údajně dal pokyn k snížení produkce modelu 5C a to vlivem nízké poptávky. Ani samotný prodej není podle představ kalifornského výrobce, což má nyní za následek pozastavení jeho výroby.

Apple

Prvním náznak nespokojenosti dal Apple najevo, když továrna v Zhengzhou patřící Foxconnu musela snížit denní produkci iPhonu 5C z 50 000 kusů na pouhých 8 000 kusů. Nejnovější zpráva hovoří o tom, že ve stejné továrně došlo k zastavení výroby zmiňovaného modelu a následnému přechodu na úspěšnější zařízení, kterým je samozřejmě iPhone 5S.

Nejvyšší model 5S dlouhodobě drží vysoké tržby a doposud se Apple nepochlubil přesnými čísly vedlejšího zařízení s přídomkem 5C na jednotlivých trzích. Není tedy všechno růžové, jak to vypadá a Apple zřejmě pochopil, že zaměření na „levnější“ varianty svých zařízení nejsou tím pravým pro jejich zákazníky, neboť tomuto segmentu mobilního trhu vládnou již delší dobu jiní producenti.

Nakonec můžeme počítat s tím, že Apple v budoucnu bude svoji pozornost více zaměřovat pouze na model 5S a z příští diverzifikace portfolia raději upustí.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat