Obchod s aplikacemi od Opery ztrojnásobil svůj obsah za poslední rok

Obchod s aplikacemi od Opery ztrojnásobil svůj obsah za poslední rok
2013-10-25T12:00:55+02:00
• 25. 10. 2013

Společnost Opera, známá především svým stejnojmenným prohlížečem, má již delší dobu otevřený vlastní obchod s aplikacemi. Ten již obsahuje přes 140 000 aplikací a jejich počet se za poslední rok ztrojnásobil. Samotný obchod generuje celkem 75 milionů návštěvníků měsíčně.

OPR81335_01_Logo-645x250

Počet denních návštěvníků nyní činí 2,6 milionu, což je více než dvojnásobek oproti loňskému roku. Obchod Opery je úspěšný hlavně na rozvojových trzích, například v Indii, Brazílii či Jižní Africe. To je způsobeno multiplatformovostí celého obchodu s aplikacemi – nalezneme zde totiž aplikace na Android, starý Windows mobile, Symbian a hlavně také na hloupé telefony pouze s javou. Ty jsou typicky v rozvojových zemích nejvíce zastoupeny a právě tyto javové aplikace tvoří 49 % stažení z celého obchodu.

Nicméně, Android vykazuje růst v těchto konkrétních trzích, jeho podíl v počtu stažení aplikací vyrostl z 11 procent v září 2012 na 32 procent v září letošního roku. Nejstahovanější javovou aplikací je Facebook chat. Pokud obchod s aplikace od Opery příliš neznáte, můžete ho navštívit zde a prohlédnout si celou jeho nabídku.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat