Kterak jsem si pořídil Google Play Hudba Naplno (All Access) komentář

Kterak jsem si pořídil Google Play Hudba Naplno (All Access) [komentář]
2013-10-27T11:02:53+02:00
• 27. 10. 2013
1

Ze služby Naplno (All Access) jsem nikdy nebyl nijak nadšený a ani jsem o ni neměl zájem. Věděl jsem, jak funguje a co nabízí, ale vždy jsem si vystačil se svou zásobou hudby.

music-nautilus3

Jednou jsem tak stál hodinu a půl v koloně a napadlo mě, že bych to přeci mohl vyzkoušet. V mé knihovně jsem měl už pár alb, která jsem si tam stihl nahrát ještě před prvním říjnem. Samozřejmě, že jsem si i posléze koupil pár songů. A dalo by se říci, že spíše jen ze zvědavosti. Navíc deset až třicet korun za písničku není částka, která by mě přivedla na mizinu.

Po úspěšné aktivaci služby Naplno jsem si ihned pustil rádio. Google dle mé aktuální knihovny nějak usoudil, že poslouchám francouzský rap. Ne, to fakt ne. Francouzskou hudbu si občas do uší pustím, ale s rapem si rozumím asi jako eskymák s opalováním na Seychelách.

Musel jsem si tedy násilím vybrat pár songů, které nemám v mobilu a zároveň se mi líbí. Chvíli to trvalo. Došlo tak třeba na různorodé interprety jako jsou Coldplay, Bring Me the Horizon, Avicii nebo Bastille. Nechtěl jsem Googlu ukazovat jen skupiny jednoho hudebního žánru. Měl by to pak až moc lehké. A ani nechci poslouchat jeden žánr.

A musím uznat, že někdo/něco na druhé straně dokázalo rozpoznat můj hudební vkus. Jakmile jsem si pustil 15 songů vlastního výběru a následně opět rádio, nemohl jsem si stěžovat. Navíc mě i potěšilo, že v rádiu se objevují starší písničky, jejichž názvy jsem ani doteď neznal.

allaccessSlužba rádio vám namíchá songy dle vašeho vkusu.

Celkově mě služba Naplno (All Access) příjemně překvapila. To samé ale nemůže říct můj operátor. Hudbu poslouchám pouze ve vysoké kvalitě (dá se nastavit) a zhruba 18 songů zkonzumovalo neskutečných 350 MB. Na jednu skladbu připadá zhruba 20 MB (to samozřejmě zahrnujte samotný song, obrázky alb a interpreta).

Screenshot_2013-10-26-20-29-08Za dva dny jsem spotřeboval 557MB.

Je mi jasné, že většina lidí nepozná rozdíl ve kvalitě písniček. Ať je tomu už kvůli sluchátkám nebo hudebnímu hluchu daného člověka.

Zároveň netuším, jaký hudební formát je využíván, ale troufám si tvrdit, že se jedná o MP3. Je to celkem škoda, když je na trhu mnohem více úspornějších formátů se srovnatelnou kvalitou (například AAC). Možnost volby by byla úžasná.

Ve výsledku mohu říci, že All Access je v českých podmínkách hůře použitelná služba. Jedná se o velmi datově náročnou věc, navíc ke správně funkčnosti potřebujete minimálně 3G pokrytí, které je stále mimo velká města značně nesourodé. To vše ale snad napraví LTE nebo stáhnutí skladeb do mobilu.

Zatím se omezuji na používání této služby jen u stolního počítače nebo tam, kde je připojení na WiFi.  A je to škoda. Za měsíční poplatek 149 Kč se jedná o bezkonkurenční službu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Já si to dal za těch 129 a nemůžu si pomoct… nic mi tam nechybí. Všude je Wifi, takže můžu poslouchat co mě napadne. Když neni wifi, tak poslouchám něco co mám stažený v mobilu. Když jdu ven běhat, tak si stáhnu nějakou novinku nebo co právě cvrnkne do nosu a kupovat nemusim vůbec nic. Trochu mě rozladila nepřítomnost některých interpretů (Gabriel, Def Lepard namátkou), ale pan Google vám nabídne odpovídající alternativu ;-) Za mě super ;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat