Google Play Hudba byla zřejmě jen začátek spekulace

Google Play Hudba byla zřejmě jen začátek [spekulace]
2013-10-02T09:00:51+02:00
• 2. 10. 2013
19

V České republice si můžete v Obchodě Play koupit knihy, ale je zde menší problém, že nejsou k dispozici české tituly. Google ale včera překvapil a zpřístupnil u nás prodej hudby. Můžeme si dokonce užívat i neomezené služby Google Play Music All Access – Google Play Hudba Naplno.

Screenshot_341

Tato novinka nás velmi mile překvapila a dali to znát i uživatelé na sociálních sítích, kde chválili české zastoupení Googlu. Největším překvapením byla i samotná cena 129 Kč měsíčně, pokud si předplatíte neomezenou službu do 15. listopadu. Následně cena vzroste na 149 Kč.

Ihned po představení této potěšující zprávy se objevili uživatelé, kteří se začali ptát po dalším rozšíření. Když jsme se před nějakou dobou dotazovali několika lidí z Googlu, kdy máme očekávat například nabídku zařízení v obchodě Play, dostali jsme jednoduchou a výstižnou odpověď. Dokud zde nebude rozšířený obsah, Google nevidí důvod, aby zde začal prodávat například Nexus zařízení.

Na základě tohoto tvrzení jsme si mohli myslet, že si budeme muset počkat na sekce Filmy, Časopisy a Televizní pořady. Zatím tedy máme „jen“ Hudbu a Knihy, což by asi nemělo stačit. Je tu ale jedna výjimka v podobě Itálie. Právě v této zemi byly dostupné jen dvě sekce – Hudba a Knihy. Nedávno se dočkali i Zařízení, přičemž v nabídce je jen Nexus 7 (2013). Tak trochu můžeme doufat, že půjdeme podobnou cestou a Google se rozhodne, že dalším překvapením bude sekce Zařízení.

google-play-devices

Začali jsme tedy pátrat po novinkách a náznacích, přičemž jsme dostali informaci, že brzy po spuštění hudby může následovat prodej Nexusů. Ovšem odlišný zdroj nám sdělil, že bychom se mohli dočkat i dalších zařízení. Zde se dokonce zmiňují Chromebooky.

Snažili jsme se zjistit aspoň přibližné datum uvedení na český trh, ale nikdo nechtěl být konkrétní. Maximálně jsme se dozvěděli, že by to mohlo být brzy. V tuto chvíli v českém zastoupení Googlu pracují na realizaci této nové sekce, přičemž ještě stále nemá být rozhodnuto na sto procent, jestli dojde ke spuštění, nebo ne.

Můžeme jen držet palce, že se vše podaří a třeba do Vánoc dostaneme velmi příjemný dárek, který by mohl být spojený s očekávaným Nexusem 5. Vše řadíme do sekce spekulací, ale jedno víme jistě. Něco se děje a český Google pracuje na plné obrátky.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Roman Pešek

28. 10. 2013, 13:05

Ahoj.
Určitě mám zájem, díky moc. Roman

Roman Pešek

23. 10. 2013, 15:24

Chlapi, můžete mi prosím napsat, na který mail přesně jste na tu podporu psali? Našel jsem nějaký na webu (teď z hlavy nevím přesně jak byl), ale 3 týdny žádná odpověď…
Díky

zatim jediny reseni je zmenit ve wallett americkou adresu u cz karty-bude to sice fungovat, ale strahava to 9USD za mesic jinak uz psal jsem na support ale neodpovidaji

Milan Šiler

2. 10. 2013, 18:03

tak to by bylo uzasny, to bych sel mozna do novyho Nexusu :))

ZDeněk Hanzal

2. 10. 2013, 13:13

Jde o to, že mi to nechce vzít žádnou kartu, i když nastaví třeba další dvě. Aktivováno to bylo přes Chrome + Hola unblocker. Zkusím doma jestě poladit ten Hola unblocker. Nebo, je možný, že by to bylo právě tím?

Roman Pešek

3. 10. 2013, 11:52

Mi tedy nepomohlo ani zakázat v Chromu doplněk Hola, ani smazat všechny karty v Peněžence – zadal jsem pak jednu i úplně novou, kterou jsem tam nikdy neměl, ale ani to nepomohlo…

ZDeněk Hanzal

3. 10. 2013, 17:36

Tak jsem to zkusil aktivovat, a ono se to povedlo,ale chce to po mě 10 USD. První problém je vyřešen,ale já bych rád platil český, což je cca 130Kč. Nějaký nápad ?

Filip Procházka

11. 10. 2013, 20:12

Tak měl jsem stejný problém, službu jsem si aktivoval v červnu tohoto roku a po spuštění 1.10. byla u služby cenovka 10USD a nebylo možné službu zakoupit. Neváhal jsem a napsal na podporu Googlu a hned to začali se mnou řešit. Asi po týdnu, kdy mi napsali že kontaktovali nějakého technika a na 48h mi uzamkli nákupy na účtu, se mi cena změnila na 130CZK a bylo možné službu zakoupit. Myslím že tohle je rozhodně nejlepší řešení.

ZDeněk Hanzal

12. 10. 2013, 14:56

Řešil jsem to s podporou Googlu a během dvou e-mailů a asi týdnu čekání to funguje to jako po másle. Kdo má problém, ať napíše na podporu a ONI to vyřeší.

Roman Pešek

25. 10. 2013, 13:05

Chlapi,
tak jsem jim napsal, ale asi jim to neumím pořádně anglicky vysvětlit, pořád mi jen odpovídají, jak si přidat do Wallet kartu, jak ji změnit na jinou kartu, jak nastavit primární kartu a že pokud mi to nefunguje, tak mám neplatnou kartu atd.. prostě samé pikoviny..
Můžu Vás poprosit o Váš text mailu, kterým jste jim problém (u mě použití fake US IP přes Chrome + Hola Unblocker) vysvětlili tak, že ho pochopili?
Byl bych moc vděčný, když tak případně na mail: roman(teč)pesek(zav)volny.cz. Díky moc

ZDeněk Hanzal

28. 10. 2013, 11:24

Ahoj, máš ještě zájem o ten mail ? V případě zájmu, to to pošlu.
JInak, napsal jsem si to česky, co nejjednodušeji, hodil do překladače a trochu upravil a za týden bylo vymalováno.

ZDeněk Hanzal

2. 10. 2013, 11:02

Prosím o radu, vyzkoušel jsem v květnu google music all acces, podle návodu na jednom webu. Měsíc byl zdarma. Následně jsem to zrušil, i v google wallet, a teď bych to chtěl znovu aktivovat,ale nejde mi to koupit. Na karty normálně aplikace koupit lze. Nějaký nápad, jak to aktivovat? Nejde to ani z mobilu ani z webu. díky

Přemysl Vaculík

VIP 2. 10. 2013, 12:43

Toto je spíše dotaz na podporu. Zkusíme se na to podívat, ale obávám se, že jediné řešení bude změna karty. Zatím tedy neznáme řešení.

Matous Machacek

2. 10. 2013, 13:06

Mam stejny problem, aktivoval jsem si sluzbu Google Music s americkou IP adresou a ted mi nejde zaplatit si google music all acces pro CR. Z mobilu mi to napise, ze pozadovana polozka neni k dispozici. Z webu by to asi slo, ale chce to po me zaplatit 10 USD, coz se mi nechce, protoze je to vic nez uvadena cena v korunach.

Ondřej Müller

2. 10. 2013, 13:36

Také totožný problém. V březnu aktivován Play Music v Anglii přes tamní kartu a nyní už mi nechce webové rozhraní vzít českou kartu, kterou mám nastavenou jako výchozí v Peněžence. Z Androidu zase vyskočí hláška viz https://plus.google.com/103809452792639475566/posts/cfiYaa9fmQQ

Přemysl Vaculík

VIP 2. 10. 2013, 13:37

Zkuste se podívat do Google Map, kde máte uveden domov. Případně, jakou adresu máte nastavenou.

Ondřej Müller

2. 10. 2013, 13:46

Ta je nastavena správně, dokonce i v peněžence je správná adresa. Problém bude určitě v tom, že aktivace byla v Británii a teď by chtěli určitě opět kartu z Británie.

Přemysl Vaculík

VIP 2. 10. 2013, 13:50

Nejjednodušší řešení – založte si specifický nový účet jen pro hudbu a tam použijte kreditku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat