DaKele – Čínský Chromecast, lepší 2S Big Cola a nové Kele UI

DaKele – Čínský Chromecast, lepší 2S Big Cola a nové Kele UI
2013-10-02T07:40:20+02:00
• 2. 10. 2013

Čínská společnost DaKele na své konferenci představila řadu zajímavých novinek, které stojí za zmínku. Minulý týden v Číně kromě vylepšené vlajkové lodi přišlo na řadu vylepšené uživatelské rozhraní či zařízení nenápadně se podobající známé krabičce Chromecast. Největší lákadlem jsou nejnovější technologie dostupné za nízkou pořizovací cenu.

DeKele 2S Big Cola - zařízení

Telefon DaKele 2S Big Cola jasně vychází ze svého předchůdce. Přední část zabírá 5,3palcový IPS displej s HD rozlišením a 5megapixelová kamerka pro videohovory. Hardwarovou stránku zaplňuje čtyřjádrový procesor MT6589T od MediaTeku s frekvencí 1,5 GHz, jehož výkon je až o 25 % vyšší ve srovnání s předchozí verzí. Záda nesou 3000mAh baterii a 13megapixelový senzor fotoaparátu spolu s přisvětlovací LED diodou.

Uživatelské prostředí Kele je založeno na operačním systému Android ve verzi 4.2 Jelly Bean a mezi ostatní specifikace lze zařadit WiFi, Bluetooth, GPS, podporu microSD karet, dual-SIM nebo OTG. Zařízení přijde na mobilní trh 10. listopadu ve dvou verzích, přičemž první má 1GB operační paměť RAM, 4GB interní paměť a stojí 1 199 jüanů (tj. v přepočtu 3 743 Kč). Druhá dostala 2GB operační paměť společně s 32GB vnitřní pamětí za cenu 1 499 jüanů (tj. 4 679 Kč) bez daně a dalších poplatků.

DeKele 2S Big Cola

Druhou novinkou je nová verze 1.5 uživatelského rozhraní Kele, nabízející velmi podobné vlastnosti, jako nedávno představení iOS 7 od Applu. Využito bylo plochého designu nebo minimalistického stylu. Došlo také na přidání nových aplikací do uzamčené obrazovky a celkovou optimalizaci usnadňující ovládání jednou rukou.

Kele UI 1.5

Poslední a zřejmě nejzajímavějším příslušenstvím se stal Stick Coke, ve světě známý jako Chromecast, díky Googlu. Jedná se o USB flash disk, který umožňuje přenášet živý obsah na velkou plochu či televizor, připojit se k internetu, sledování televizních pořadů nebo filmů. Krabička navíc může spolupracovat i s počítačem, a to prostřednictvím WiFi. Třešničkou je doporučená prodejní cena, jejíž hranice začíná na pouhých 149 jüanech, což při přepočtu vychází na úchvatných 465 Kč bez daně a dalších poplatků. DeKele Stick Coke

Zdroje: gsminsider.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat