Tegra Note oficiálně – platforma za 199 dolarů může změnit trh

Tegra Note oficiálně – platforma za 199 dolarů může změnit trh
2013-09-18T15:35:39+02:00
• 18. 9. 2013

Společnost Nvidia je známa v mobilním světě díky SoC Tegra, která se v současnosti dočkala čtvrté verze. Můžete ji najít například u mobilní herní konzole Shield, kterou jsem již otestovali. Nyní se ale oficiálně představuje další zařízení, které nese označení Tegra Note. V podstatě se jedná o tablet, který ale nebude prodáván samotnou společností Nvidia.

nexusae0_1_thumb22

Jedná se vlastně o refereční zařízení nebo základnu, která bude dodávaná jiným společnostem. Ty následně využijí vše, co dodá Nvidia a nalepí si na nové zařízení své logo a případně název novinky. Doporučená maloobchodní cena je stanovena na 199 dolarů. Za tuto cenu bychom mohli nalézt 7palcový tablet s HD rozlišením, který bude poháněn Tegrou 4.

V základních specifikacích dále najdeme technologii DirectStylus, což jednoznačně znamená, že zde bude podpora stylusu.  Můžeme se těšit na vylepšený zvuk díky Nvidia PureAudio a na zdokonalené schopnosti ve focení (zadní 5MPx senzor), kde se využívá zásadně výkonu Tegry 4. Můžeme počítat i s microSD a microHDMI. K dispozici bude také TegraZone, kde najdeme hry optimalizované pro tuto platformu. Nvidia slibuje více jak 10 hodin výdrže na jedno nabití při přehrávání HD videa.

nexusae0_14_thumb3 (1)

Výrobce díky tomuto referenčnímu zařízení dostane vše potřebné a stačí následně vše složit dohromady a prodávat pod svou značkou. Ovšem v tomto případě nebudou moci si upravit systém, jelikož Nvidia bude zajišťovat OTA aktualizace systému. Ve výsledku se budou moci těšit všichni zákazníci bez rozdílu značky na nejnovější systém. Prvních prodejních kusů se dočkáme v horizontu několika měsíců, přičemž již nyní jsou zapojeni výrobci, kteří nabídnou své modely.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat