Prodeje iPhonů zastínily příjmy Microsoftu či Amazonu

Prodeje iPhonů zastínily příjmy Microsoftu či Amazonu
2013-09-28T10:23:38+02:00
• 28. 9. 2013

Mnoho lidí považuje poslední dobu Apple za méně inovativní. Myslí, že ostatní smartphony s Androidem iPhony již překonávají. To může být sice z části pravda, ale prodeje telefonů iPhone jsou impozantní. Prodeje iPhone 5s a 5c dohromady dosáhly za první víkend 9 milionů prodaných kusů.

0925_iphone_vs_dow_630inline

Tímto překonaly za poslední čtyři čtvrtletí příjmy firem jako například Microsoft, Amazon, Google nebo i Pepsi. Pokud by tedy Apple prodával jen iPhony, tak by dle burzovních hodnot překonal 474 firem z celkového žebříčku 500 firem. Žebříček sestavila společnost Standart&Poor. IPhone s 88,4 miliardami  dolarů v ročních příjmech převyšuje 21 z 30 dílčích společností v indexu Dow Jones Industrial Average a zaujal by deváté místo v grafu Dow 30, který vidíme výše na obrázku.

0925_iphone_sales_630inline

Druhý graf se již jen zaměřuje na společnosti překonané iPhony. Zajímavým faktem je také to, že příjmy z prodejů telefonů od Applu (88,4 miliard dolarů) překonávají příjmy společnosti ze všech ostatních produktů – iPady, počítače Mac, iPody a iTunes  (81 miliard dolarů).

Zdroj: businessweek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat