Apple prodal za první víkend 9 miliónů iPhonů 5s a 5c

Apple prodal za první víkend 9 miliónů iPhonů 5s a 5c
2013-09-24T08:00:00+02:00
• 24. 9. 2013

Vlajková loď Applu iPhone 5s a levnější varianta  iPhone 5c se začaly v pátek 20. září prodávat na 11 vybraných trzích. Mezi ně patří již tradičně například USA nebo Německo, letos k nim přibyla i Čína. Prodeje obou modelů překonaly za první víkend všechna očekávání.

iPhone-5S-official2

Za první víkend společnost Apple prodala 9 milionů telefonů iPhone 5s a 5c. Tím překonala všechny své předchozí modely, vloni se za stejnou dobu prodalo 5 milionů kusů iPhone 5. Zároveň se také jedná pro společnost o první start prodeje více než jednoho telefonu najednou. Apple neposkytl přesné údaje o prodeji jednotlivých modelů,  ale průzkum analytické společnosti Localytics udává prodeje iPhone 5s : iPhone 5c v poměru 3:1 právě pro dražší model.

Nový iPhone 5s je v současnosti na většině místech vyprodán a čeká se na další dodávky zařízení, které mají přijít v následujících týdnech. K nám do České republiky by mohly oba modely zavítat podle některých informací již v druhé polovině října. Apple také uvedl, že iOS 7 je nainstalované na 200 milionech zařízení a jedná se také o nejrychleji se rozšiřující aktualizaci v historii.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat