Lin Bin dovedl Xiaomi poprvé do zisku

Lin Bin dovedl Xiaomi poprvé do zisku
2013-09-09T08:00:07+02:00
• 9. 9. 2013

Výkonný ředitel společnosti Xiaomi, Lin Bin, oznámil dosažení prvního zisku za celou dobu působení značky na mobilním trhu a navíc odhaluje prodejní plán do konce letošního roku. V poslední době od tohoto čínského výrobce, který sklízí na poli chytrých telefonů jeden větší úspěch za druhým, přichází jenom dobré zprávy a dnes tomu samozřejmě nebude jinak.

Xiaomi

Společnost v první polovině roku zdvojnásobila své příjmy na 2,1 miliard dolarů a příchod Huga Barry z Googlu, jehož hlavním úkolem bude expanze na mezinárodní trh, může způsobit zněkolikanásobení tohoto čísla. Nejzajímavější zpráva z úst Lin Bina je, že společnost s ročním obratem 5 miliard dolarů za 3leté působení, což je mimochodem velmi krátká doba, se poprvé ve své historii stala ziskovou.

Zároveň by rád na konci roku pokořil hranici 20 milionů prodaných kusů. Závěrem Lin Bin nehodlá měnit úspěšnou strategii ani v následujících 5ti letech.

„Byl jsem podnikatelem více než 20 let a nemám zájem o velké společnosti. Byl jsem v jedné (ředitel Google China) a raději bych stál při našich produktech v čele společnosti.“

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat