Android 4.3 pro Galaxy S3 a S4 již v říjnu

Android 4.3 pro Galaxy S3 a S4 již v říjnu
2013-09-05T19:01:04+02:00
• 5. 9. 2013

Zařízení Nexus již tradičně mohou jako první aktualizovat systém Android na verzi 4.3. Je to pochopitelné, jelikož se jedná o referenční modely přímo od společnosti Google. Tato aktualizace přinesla změny hlavně z hlediska optimalizace systému.

Změnu prodělaly profily pro tablety, kde Google implementoval tzv. restricted profiles, které jsou určeny zejména pro případy, kdy se s tablety dělíme s našimi ratolestmi. Dále byla přidána podpora Bluetooth 4.0 a OpenGL ES 3.0 pro vylepšení grafiky ve hrách a DRM API, díky kterému dochází k dekódování chráněného obsahu na úrovni hardwaru.

android-4.3-easter-screen

Na včerejší keynote v rámci veletrhu IFA2013 v Berlíně Samsung uvedl kromě zbrusu nového Galaxy Note 3, Galaxy Note 10.1 2014 Edition a hodinek Galaxy Gear také pár novinek z oblasti softwaru. Mimo jiné padla také zmínka o plánované aktualizaci na Android 4.3 pro vybrané telefony.

Mezi vyvolené patří Galaxy S3 a S4 a nová aktualizace by k nim měla dorazit již v říjnu. V případě modelu Galaxy S3 tak dojde k přeskočení verze 4.2 a dostane rovnou nejnovější update. Co se týče modelu Galaxy Note 2, tak zde přišlo poměrně veliké zklamání, jelikož o tomto modelu nezaznělo nic konkrétního. Aktualizace na 4.2 jej stejně jako u Galaxy S3 minula. To, že Samsung v případě tohoto modelu neřekl nic konkrétního, sklidilo velikou kritiku mezi samotnými uživateli.

Stejně jako u aktualizace pro Nexus zařízení i pro modely Samsung bude update představovat podporu OpenGL 3.0, Bluetooth 4.0, hlášení přítomnosti Wi-Fi signálu při vypnuté funkci, podporu více jazyků a optimalizaci pro navýšení výkonu. Zřejmě se dočkáme i vybraných novinek, které jsou obsaženy v novém Galaxy Note 3.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat