Nový Samsung Galaxy Note 3 byl představen na veletrhu IFA v Berlíně

Nový Samsung Galaxy Note 3 byl představen na veletrhu IFA v Berlíně
2013-09-05T05:42:55+02:00
• 4. 9. 2013

Dnešní den je dalším velikým okamžikem pro fanoušky korejské značky Samsung, která stojí za řadou povedených i méně povedených telefonů a tabletů. Letos na jaře jsme se mohli dočkat další, v pořadí již čtvrté vlajkové lodi tohoto výrobce – Samsungu Galaxy S 4.

Jak je tomu už ale zvykem, Samsung připravuje pro své zákazníky dva svátky v roce. Tím druhým je uvedení smartphonu Galaxy Note, a jak je tomu již zvykem, místem odhalení byl opět veletrh IFA v Berlíně. Možná je nasnadě otázka, proč zrovna řada Galaxy je považována za vlajkovou loď, když řada Note nabízí ještě impozantnější parametry v kombinaci s obřím displejem. Ano, na toto téma by se dalo hodně dlouho debatovat, nicméně pro tyto úvahy není tento článek určen. Nechme tedy úvahy stranou a pojďme k faktům.

vtw_0446

JK Shin, prezident a CEO společnosti Samsung ukázal nový model ve své plné kráse. Galaxy Note 3 nabídne opět nárůst výkonu, je prošpikován moderními technologiemi a to vše je zabaleno v novém, elegantním a svěžím vzhledu, který je umocněn zády telefonu, která imitují kožený povrch.

Nový Galaxy Note 3 bude pracovat se všemi sítěmi LTE bez ohledu na to, kde se zrovna budete nacházet. Vylepšen byl multitasking a samozřejmě se nezapomnělo na zdokonalení funkce S Pen, jenž přináší efektivnější a zábavnější práci s touto funkcionalitou a nabídne rozsáhlé možnosti. Rovněž byla u nové “poznámky” nasazena aplikace KNOX, která přináší bezpečnostní řešení pro firemní prostředí.

q09-03_16-05-42vs_verge_super_wide

 

q09-03_16-06-43vs_verge_super_wide

Nyní se pojďme podívat na technické specifikace, které jsou jak jinak, oslňující. Galaxy Note 3 bude pro tuzemský trh dostupný s procesorem Snapdragon 800, který je taktovaný na frekvenci 2,3 GHz. Dostupná by také měla být verze s Octa Core procesorem taktovaným na frekvenci 1,9 GHz a k tomu bude sekundovat paměť RAM o velikosti 3GB.

Tento obrovský výkon pokryje Li-on baterie o kapacitě 3 200 mAh. Pro ukládání dat poslouží úložiště o velikosti 32/64 GB, které bude možné rozšířit o SD kartu až do velikosti dalších 64 GB.

vtw_0483

Super Amoled displej se s novým modelem opět zvětšil a jeho velikost činí 5,7 palců a nabídne FULL HD rozlišení, tedy 1 920 x 1 080 pixelů. Pro pořizování fotografií bude k dispozici zadní 13MPx kamera s BSI senzorem, autofokusem a chytrou stabilizací obrazu s přisvětlovací LED diodou. Kamera bude pořizovat video ve FULL HD kvalitě rychlostí 60 snímků za sekundu a nabídne režimy nahrávání UHD 30 fps, Smooth motion FHD 60 fps a Slow motion HD 120 fps.

Přední kamera pak nabídne rozlišení 2 MPx rovněž s BSI sensorem a chytrou stabilizací obrazu.  Galaxy Note 3 bude disponovat také množstvím senzorů, mezi které bude patřit senzor gest, Akcelerometr, Geo-magnetický senzor, gyroskop a RGB.

q09-03_16-43-02vs_verge_super_wide

q09-03_16-42-42vs_verge_super_wide

Co se konektivity týče, bude zastoupeno vše, co současná špička v  technologiích nabízí. K dispozici bude Wi-Fi 820.11 b/g/ac, GPS/ GLONASS, NFC, Bluetooth 4.0. IR LED (Remote Control), MHL 2.0. Co se pracovních sítí týče, tak zde budou zastoupeny 2,5G GSM/GPRS/EDGE – 850/900/1 800/1 900 MHz, 3G HSPA+ 42Mbps – 850/900/ 1 900/ 2 100 MHz a 4G LTE kategorie 4 150/150 Mbps.

vtw_0513

Na uvedení nového Galaxy Note 3 bylo rovněž názorně ukázáno, jak bude smartphone spolupracovat s chytrými hodinkami Galaxy Gear, které byly rovněž uvedeny a které vám přiblížíme v dalším článku. Přesnou cenu nového smartphonu zatím neznáme. Galaxy Note 3 bude k dispozici ve třech barevných variantách. Prodej by měl odstartovat 25. září ve 149 zemích. Celosvětově by se měl nový Note 3 začít prodávat v říjnu.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat