Xiaomi slaví: 1 miliarda aplikací stažena za 391 dní

Xiaomi slaví: 1 miliarda aplikací stažena za 391 dní
2013-08-31T09:20:57+02:00
• 31. 8. 2013
1

Nejrychleji rostoucí společnost Xiaomi vyrábějící známé chytré telefony pokračuje ve svých úspěších. Po představení Hugo Barry z Googlu, kde zastával funkci viceprezidenta produktového managementu, přichází čínský výrobce se zprávou zdůrazňující úspěch vlastní ROM s názvem MIUI. Proražení na celosvětový trh nemusí být pouze s telefony, ale součástí by mohlo být i prostředí, s nímž nyní sklidili jeden velký úspěch.

Xiaomi-Mi3-MIUI

Čínský gigant Xioami oznámil, že prostřednictvím jejich MIUI App Store byla stažena první miliarda aplikací za rekordně krátkou dobu. Přesně 391 dnů trvalo k překonání této hranice, kterou pro srovnání kalifornský Apple překonal za 288 dní. Dále například Google Play (resp. Android Market) se dokázal překvapivě překlenout až za 2 roky (731 dní) nebo Windows Phone Store to trvalo 865 dnů (2 roky, 4 měsíce, 11 dnů).

Nicméně už v loňském roce se Apple App Store a Google Play Store dokázal převinout přes 50 miliard stažených aplikací. Na domácí půdě se Xiaomi řadí na 5. příčku mezi největšími obchody s aplikacemi z celkově nečekaných 200 obchodů. Nakonec v této době MIUI App Store eviduje 17 milionů aktivních uživatelů, kteří vyhledávají 1,3 milionů aplikací nebo stahují 5 milionů aplikací denně.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Ondřej Gardavský

31. 8. 2013, 13:33

Xiaomi App store býval pouze jeden z řady čínských obchodů s aplikacemi prolezlých warezem, ale zdá se, že v poslední době to začali kontrolovat a už jsem to tam nenašel – pokud mají ambice s trhy mimo ČLR, tak to ani jinak nešlo…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat