Wall Street Journal: HTC buduje vlastní mobilní systém pro Čínu

Wall Street Journal: HTC buduje vlastní mobilní systém pro Čínu
2013-08-28T12:25:11+02:00
• 28. 8. 2013
1

Společnosti HTC se v poslední době nedaří, přičemž prodeje zařízení mají spíše klesající tendenci. Ani samotné finanční výsledky nejsou příliš příznivé. V současnosti si můžeme všimnout, že tchajvanský výrobce rozběhl ohromnou marketingovou kampaň, která spolkne přes 1 miliardu dolarů a potrvá přes dva roky. Zatím se neví, jestli tento krok napomůže k oživení HTC, čehož si je asi vědomo i vedení.

HTC CEO Peter Chou Unveils New HTC Smartphones

Nyní se ale objevují první náznaky nového projektu pro čínský mobilní trh. HTC má podle The Wall Street Journal spolupracovat s čínskou vládou na novém mobilním operačním systému, který bude uzpůsoben pro tamější specifický trh. Měla by v něm být hluboce integrována sociální síť Weibo a další aplikace, které jsou důležité pro čínského zákazníka.

HTC si slibuje, že díky tomuto kroku zaujme lepší pozici v Číně. Samozřejmě se jedná také o příležitost, jak rychle zvednout prodeje svých smartphonů na dosti velkém trhu. Předpokládá se, že k představení nového mobilního operačního systému dojde ještě letos. Možná se dočkáme zcela nového portfólia smartphonů.

Zdroj: online.wsj.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ondřej Gardavský

28. 8. 2013, 16:39

Budou-li u HTC dělat stále tu nemožnou cenovou politiku (low-endy za cenu mid-endů, mid-endy za cenu high-endů), tak je nespasí ani Beats, ani žádný nový systém, i kdyby na něm spolupracovali se samotným předsedou komunistické strany. V ČLR, kde je na trhu takové kvantum kvalitních smartphonů za lidové ceny… a kdo chce značku, ten má dávno Apple. Weibo a ostatní specifické místní aplikace výrobci dávno do Androidů předinstalovávají a kdo je tam náhodou předinstalovány nemá, ten si to jednoduše udělá, gramotnost je tu v tomhle imho docela vysoká. Nevím jakou hlubší integraci si soudruzi od HTC představují, ale pokud přijdou s novým systémem, tak tam může být Weibo integrováno úplně nejhlouběji, ale místní proletariát si to nekoupí, protože na tom nebude moct sekat ovoce… tedy pokud to nebude zase nějaká variace na Android. Bez ekosystému se nová platforma prosazuje těžce, jak lze ostatně vidět na příkladu WP…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat