5 aplikací ze storu: Nástroje i hry pro WP a W8

5 aplikací ze storu: Nástroje i hry pro WP a W8
2013-08-29T06:16:27+02:00
• 28. 8. 2013

Spolu s další středou je tu i další díl našeho seriálu 5 aplikací ze storu. Po klasickém koloběhu platforem přišla řada zase na Windows a Windows Phone. Tentokrát vám neporadíme všech pět aplikací, ale „pouze“ 3 a ke konci článku se podíváme na to, jaké hry by měly na tyto platformy dorazit v nejbližší době.

wps

Toolbox for Windows 8

Dnešní první aplikací bude Toolbox pro Windows 8. Tato Metro aplikace je sadou nejrůznějších nástrojů, které buď přímo ve Windows chybí, nebo je podává minimálně v jiné formě. Najdete zde kalkulačku, převodník jednotek, možnost pořizování zvukových i klasických poznámek, upozornění, samozřejmě hodiny, počasí, stopky, kalendář, správu úkolů, RSS čtečku a další. Nechybí ani přístup na Facebook a Twitter. Základní výhodou aplikace je, že si jednotlivé nástroje můžete libovolně poskládat do mřížky, kterou je obrazovka aplikace rozdělena a následně díky Windows 8 třeba připnout na okraj. Aplikace je dostupná zdarma

tool2 tool3 tool4 tool1

Toolbox for Windows 8 na Windows Store

Aces of the Luftwaffe

Další v řadě je velice oblíbená hra pro Windows Phone. Klasická 2D letecká střílečka, která vám připomene doby, kdy jsme ještě používali jednodušší telefony. Byť to na první pohled vypadá, že půjde o oddychovou hru na volné chvíle v hromadné dopravě, dokáže zabavit i delší dobu. Hra Esa Luftwafe již získala mnoho výborných hodnocení na Windows Phone Store a je dostupná zdarma.

esa1 esa2 esa3 osa3

[winphone]aces-of-the-luftwaffe/e05213e0-93e8-401d-a3fc-8ab8bbfe57cd[/winphone]

Sledování balíku

Dnešní poslední aplikací z aktuální nabídky Windows Phone Store je český titul Sledování balíku. Graficky i ovládáním jednoduchá aplikace nabízí možnost zobrazit informace o poloze vašeho balíku, který posíláte skrze jednu z podporovaných společností. Pokud tedy posíláte takovéto zásilky častěji a pokaždé s pomocí jiné společnosti, budete tak mít přístup k jejich systémům na jednom místě. Aplikace podporuje sledování zásilek České pošty, PPL, DHL, DPD, TNT, Geis, GLS, TopTrans a FedEx. K dispozici je trial verze, která sice není nijak omezena, ale občas zobrazí dialog s výzvou, abyste zakoupili „plnou“ verzi. Ta stojí 21 korun.

z1 z2 z3 z4

[winphone]sledování-balíku/2edd2850-e81f-4b3a-991a-f0e75da2671a[/winphone]

Gameloft chystá invazi a možná se vrátí i legendy

A jak jsem slíbil na začátku, podíváme se i na to, co se na nás teprve chystá. Gameloft má k platformám Microsoftu takový svérázný přístup. Jednou za čas ve spolupráci s Microsoftem oznámí další balík her a pak dlouho ticho po pěšině. Opět nastala tato vzácná chvíle, a tak se můžeme podívat na to, čeho bychom se měli během dalších 12 měsíců dočkat. Gameloft pro Windows 8 i Windows Phone 8 připravuje Asphalt 8: Airborn (toho se dočkáme už během několika dnů), Dungeon Hunter 4, Despicable Me: Minion Rush, Total Conquest, Six Gunsnebo UNO & Friends. Zatím nevíme, které tituly budou dostupné pro Windows Phone, které pro Windows 8, případně jestli některé pro oba systémy. Osobně si ale troufám odhadovat, že na Windows 8 Store by mohl Gameloft slavit úspěch. Dostupné by mělo být i hraní napříč platformami, takže se dá očekávat, že hry budou využívat Xbox Live.

gameloft

Kromě toho stojí za to připomenou, že to není tak dlouho, co sám Microsoft oznámil návrat legendární hry Age Of  Empires, tentokrát pro mobilní platformy. Tak doufejme, že se máme na co těšit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat