TegraNote Premium – první fotografie aktualizováno

TegraNote Premium – první fotografie [aktualizováno]
2013-08-13T17:11:39+02:00
• 13. 8. 2013

Aktualizováno 13.8.

Objevují se další dvě tiskové fotografie, které odhalují novější Android 4.2.2 (minimálně) bez těžších úprav na připravovaném tabletu s Tegrou. Zřejmě se Nvidia vydá cestou čistého systému bez těžkých modifikací.

tegra-tab-front tegra-tab-front-and-back

Aktualizováno 9.8.

Ani jsme nečekali, že bychom se tak brzy dočkali nějakých fotografií, ale světe div se, jsou zde údajné první snímky tabletu od Nvidie. Samotné fotografie odhalují další specifikace, přičemž na zadní straně jde vidět prostor pro stylus.

tegra-tab

Boční strana dále odhaluje HDMI, USB, 3.5 mm jack, přičemž zde bude k dispozici i slot na SIM kartu. Zatím se zřejmě jedná jen o prototyp s nezvyklým designem.

tegra-tab-2

Původní článek 8.8.

Společnost Nvidia to nemám tento rok vůbec jednoduché. Nejnovější Tegra 4 se neobjevuje tak často v zařízeních, jak by si asi výrobce přál. Pokud se podíváme na současný trh, tak najdeme jen pár tabletů, jenž jsou vybaveny tímto SoC. Například stále čekáme i na další zařízení s Tegrou 4i. Nvidia začátkem roku tvrdila, že vytvoří kompletní platformu s referenčním designem a výrobu nechá na jiných společnostech. V podstatě jim dá vše důležité a ony se postarají o vzhled, kompletaci a marketing. Nyní to vypadá, že se nakonec Nvidia pustí do vlastní výroby.

b08b10b0gw1e7c708rah4j20da0if40h

V benchmarku GFXBench bylo zachyceno zařízení Nvidia TegraNote Premium, kterému bude dodávat výkon Tegra 4 s taktem 1.8 GHz. Dle některých náznaků se má jednat o sedmipalcový tablet zapadající spíše do nižší střední třídy. Rozlišení displeje je 1280 x 736 pixelů. Systém Android je ve verzi 4.2.2 Jelly Bean.

Zřejmě se nakonec Nvidia pustí do vlastní výroby tabletů, přičemž o úspěchu v 7palcové kategorii nyní rozhoduje hlavně cena. Bohužel pro výrobce je právě zde obrovská konkurence ze strany Asusu, Samsungu a jiných společností z Asie.

Zdroje: gsminsider.com, webtrek.it, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat