Motorola nezapomněla na Evropu – můžeme se těšit na „Moto X“

Motorola nezapomněla na Evropu – můžeme se těšit na „Moto X“
2013-08-02T08:29:09+02:00
• 2. 8. 2013

Ve včerejší večerních hodinách jsme se dočkali netradičního představení novinky z dílny Motoroly. Jedná se o novou vlajkovou loď Moto X, která v podstatě ani nemůže bojovat s konkurencí v oblasti specifikací, byť se v útrobách nachází „8jádrový“ SoC Motorola X8. Předpokládalo se, že samotná cena se bude pohybovat kolem 300 dolarů bez smlouvy, ale jednalo se čistě o spekulaci. V USA budou muset zákazníci zaplatit minimálně 199 dolarů za 16GB variantu s úvazkem na dva roky.

MotoX_ColorPinwheel

Reakce na tuto novinku jsou smíšené a ani naši čtenáři nešli daleko k ne příliš povzbudivým slovům. Zatím nevíme, kolik bude stát nedotovaný model, ale to se již brzy dozvíme, jelikož se plánuje Moto X Google Edition – prodej skrze obchod Play. V tuto chvíli můžeme říci, že s takovou cenou by se nejednalo o celosvětově úspěšný model. Ovšem CEO společnosti Motorola – Dennis Woodside – sdělil, že tento model byl navržen speciálně pro USA. Tomu by odpovídal i samotný marketing, jelikož na reklamách nechybí zmínka o tom, že se smartphone kompletuje přímo v Texasu.

Naštěstí Woodside nastínil plány do budoucna, přičemž jasně řekl, že se brzy objeví mobily určené pro Evropu a ponesou značku Moto X (nebude se jednat přímo o novinku Moto X). V Motorole ví, že evropský zákazník je citlivější na cenu, přičemž by společnost asi neuspěla s dotovanými mobily. V následujících měsících se máme dočkat levnějších modelů, které nabídnou dobré specifikace, svižný systém zaměřený na optimalizaci a dobré dílenské zpracování. Zřejmě nemůžeme očekávat, že si jen tak budeme moci navrhnout vlastní zařízení, ale možná se objeví větší nabídka modelů.

Screenshot_137

V tuto chvíli se připravují novinky pro globální trh, přičemž budou zaměřeny na dostupnost a cenovou přívětivost. Zatím nevíme, jestli se máme těšit na SoC Motorola X8. Je možné, že se na evropském trhu objeví smartphony s Intelem, jak tomu bylo minulý rok. Nyní zase musíme počkat, co si na nás výrobce připravil. Samozřejmě zůstává otázka nad dostupností, ale minimálně se objeví nové Motoroly u sousedů.

Zdroj: news.cnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat