Galaxy S2 nedostane Android 4.2.2, ale verze SGS2 Plus ano

Galaxy S2 nedostane Android 4.2.2, ale verze SGS2 Plus ano
2013-08-02T09:03:07+02:00
• 2. 8. 2013
3

V dubnu roku 2011 jsme se dočkali top modelu Samsung Galaxy S II, který zaznamenal velký úspěch po celém světě. Prodeje byly velmi dobré a do určité míry se výrobce dobře staral o tento smartphone. Na trh přišel se systémem Android 2.3 Gingerbred, ale následně jsme se dočkali několika aktualizací, přičemž v současnosti je dostupná verze Android 4.1.2 Jelly Bean. Nebývá časté, aby výrobce vydal 3 zásadní aktualizace na jeden model. Bohužel podpora Galaxy S II asi končí, jelikož se nyní objevují informace, že nebude dostupná aktualizace na Android 4.2.2 Jelly Bean.

Samsung-Galaxy-S-II-Plus

Hlavní problém se skrývá v nadstavbě TouchWiz, která se již nedá přizpůsobit na tento model. Nejedná se o oficiální informaci, ale z určitého hlediska se to dalo předpokládat. To znamená, že majitelé tohoto dávného top modelu se budou moci spolehnout jen na komunitu vývojářů z XDA Developers.

Tato informace se ale netýká majitelů modelu Samsung Galaxy S II Plus, který byl uveden na trh začátkem tohoto roku. Právě v Německu se objevila aktualizace na Android 4.2.2 Jelly Bean s číslem I9105PXXUBMG8. Pokud byste si mysleli, že tento systém budete moci jednoduše naportovat na starší model, tak vás zklameme. SGS2 a SGS2 Plus jsou si sice podobné i v oblasti specifikací, ale každý z nich je vybaven jiným SoC. Zřejmě se následně objeví způsob, jak dostat novější systém do staršího modelu, ale není to jisté.

Galaxy_S2_Plus_Android4-2-2-620x343

Je zajímavé, že Samsung není schopen přizpůsobit nadstavbu na velmi rozšířený mobil, ale mezitím si našel způsob, jak aktualizovat v podstatě stejný a mírně inovovaný model.

Zdroje: sammobile.com, sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

CyanogenMOD, CyanogenMOD, CyanogenMOD…

Miroslav Vitula

2. 8. 2013, 9:40

Já osobně se nemůžu dočkat, až konečně naportují neoficiální CyanogenMod10.1.2 na i9105P. K touchwizu už se vracet rozhodně nechci.
Neví někdo podrobnosti aktualizace – datum?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat