Microsoft spustil web na vytváření Windows Phone aplikací

Microsoft spustil web na vytváření Windows Phone aplikací
2013-08-08T11:53:40+02:00
• 8. 8. 2013

Microsoft opět o kousek zjednodušuje vývoj aplikaci na jeho operační systém Windows Phone 8, který právě trpí nedostatkem titulů. Společnost nyní spouští webovou službu, ve které je možné jednoduše a zdarma vytvořit aplikaci pomocí předpřipravených šablon.

wpu

Udělat aplikaci tak zvládne opravdu každý. Microsoft dále nabízí možnost zdarma aplikaci otestovat na vašem telefonu, pro publikaci na Windows Phone Store však již potřebuje vývojářský účet za cenu 19 dolarů. Službu jsem chtěl otestovat, momentálně se však nachází v betaverzi a pro její využití je potřeba aktivační kód, o který si musíte zažádat. Každopádně Microsoft slibuje vývoj ve čtyřech krocích. Za prvé to chce mít dobrý nápad, za druhé přidat do aplikaci svůj obsah, jako je RSS, obrázky a další. Za třetí vybrat barvičky a poladit design, a nakonec aplikaci otestovat. Na celou službu se můžete podívat zde.

348876

Tímto krokem chce společnost trochu zvýšit počet aplikací, avšak můj subjektivní dojem je, že pokud stále budou chybět klíčové tituly jako třeba Google+ nebo Instagram, tak tento krok moc nepomůže a akorát se zvýší počet ne příliš kvalitních aplikací.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat