Komerční Google Glass nemusí být vůbec drahé

Komerční Google Glass nemusí být vůbec drahé
2013-08-09T10:00:50+02:00
• 9. 8. 2013

Google je znám svým veřejným beta testováním, přičemž v současnosti si někteří mohou hrát s chytrými brýlemi Google Glass. Společnost si sama vybrala lidi do projektu Explorer, kde jsou novináři, vývojáři, vizionáři i třeba vlogeři. Ovšem ne každý mohl přijmou nabídku, jelikož je odradila pořizovací cena. Je totiž nutné zaplatit 1500 dolarů. Například i známý americký geek Chris Pirillo musel nabídku odmítnou, jelikož se jedná až o příliš vysokou cenu.

glass-clearshade-isometric-thumb

Nyní se ale ukazují informace, že prodejní cena může být nížší, než jsme si mysleli. Bohužel se nejedná o potvrzené informace a vše vychází z analýzy společnosti Topology Research Institute. Díky rozebrání brýlí na jednotlivé součástky mohli odhadnout cenu jednotlivých dílů při masové produkci. Například displej přijde na 35 dolarů.

Díky těmto získaným údajům došli na konečnou částku, která se zastavila na hranici 299 dolarů. O Googlu je známo, že se nesnaží vydělávat na zařízeních, přičemž je pro něj důležitý prodej obsahu. Takže tato cena je velmi pravděpodobná. Možná se dostaneme ve výsledku na nižší částku, ale je nutné upozornit, že se jedná o odhad spíše pro USA. Po přepočtu se dostaneme sice na cca 6 000 Kč, ale je nutné následně připočíst daň, clo a případnou marži pro prodejce.

glass-pod-exploded-thumb

Otázka je, kolik budou chtít zájemci utratit za chytré brýle od Googlu. Dovoluji si tvrdit, že strop se bude pohybovat kolem 8 000 Kč. Za tuto cenu budou Google Glass vypadat jako dobré lákadlo pro nadšence a možná i běžné zákazníky.

Zdroj: chinapost.com.tw

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat