GooPhone v září představí klon iPhone 5C

GooPhone v září představí klon iPhone 5C
2013-08-29T08:30:36+02:00
• 29. 8. 2013

Možná již pro některé z vás přichází s očekávanou zprávou asi nejznámější výrobce čínských napodobenin, společnost GooPhone. Ta ohlašuje příchod klonu levnější varianty chystaného iPhonu s přívlastkem 5C. Ponese jméno GooPhone i5C, dočkat se ho můžeme, stejně jako originálu, v měsíci září a s jeho prodejní cenou bude mít Apple opravdu co dělat.

GooPhone

V posledních letech nedostatečné zabezpečení přihrává čínským výrobcům. Už v loni jsme se dočkali od GooPhone takřka totožného modelu iPhone 5 ve stejnou dobu, jako jej představil Apple. Samotný GooPhone nevážil slov a řekl, že jsou schopni žalovat Apple u soudu kvůli autorským právům. K tomu prozatím nedošlo, nicméně GooPhone i5C může být jen dalším důvodem k soudní tahanici.

Čínský klon po stránce výbavy toho příliš nenabídne, což znamená spíše podprůměrné specifikace. Přední panel zaujímá 4palcový displej s qHD rozlišením a 2MPx kamerka pro videohovory. Hardwarovou výbavu doplňuje pouze dvoujádrový procesor MT6572 od MediaTeku taktovaný na 1,2 GHz s operační pamětí RAM o velikosti 1 GB.

GooPhone 5C

Uživatelé mají na interní paměti k dispozici 4 GB prostoru, které rozšíří prostřednictvím slotu na paměťové microSD karty. Záda nesou senzor 8megapixelového fotoaparátu s autofokusem společně s 2000mAh baterií. Ostatní specifikace zahrnují operační systém Android 4.2 Jelly Bean, GPS, Bluetooth, digitální kompas, světelný nebo proximity senzor. Nakonec největším lákadlem bude zmiňovaná cena, která se vyšplhá na pouhých 99 dolarů (tj. 1 904 Kč) bez daně a dalších poplatků.

Zdroje: gizchina.com, anybuying.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat