Google před rokem koupil WIMM – výrobce chytrých hodinek

Google před rokem koupil WIMM – výrobce chytrých hodinek
2013-08-31T10:53:07+02:00
• 31. 8. 2013

Během příštího týdne budou údajně představeny chytré hodinky Galaxy Gear od Samsungu a dá se očekávat, že tímto oficiálně začne souboj o zákazníky v nově rozvíjejícím se trhu. Samozřejmě zde můžeme najít jiné společnosti, které již delší dobu nabízejí své řešení – například Sony SmartWatch 2. Nemůžeme zapomenout ani na projekty, které získávají finance na svou realizaci přímo od lidí skrze weby jako Kickstarter. Do tohoto byznysu by se měl pustit i Apple, ale spekulace se nesly i kolem Googlu.

wimm-one-6WIMM One

Prozatím jsme mohli vidět jen náznaky, ale Google již dávno pracuje na svém vlastním řešení. Dokonce se nejedná ani o nějakou novinku. Před rokem gigant z Mountain View odkoupil společnost WIMM, která se před tím zabývala chytrými hodinkami již 5 let. Dokonce ve svém portfóliu nabízela svůj vlastní produkt WIMM One, který je založen na Androidu. Do dnešního dne je například dostupný obchod s aplikacemi, kde je přes 50 položek nabízející různé funkce. Navíc se společnost postarala také o vývojářské nástroje.

Dnes si ale tyto hodinky již nezakoupíte, jelikož před rokem, kdy byla společnost koupena Googlem, zrušila v podstatě vše – dokonce i Twitter účet. Někteří zaměstnanci přešli do Googlu a jiní ještě zůstali ve firmě WIMM.

wimm-watch-faces-e1377888188998

Je zajímavé, že za celý rok se neobjevila ani jedna informace o tom, že Google odkoupil tuto společnost a prakticky začal pracovat na svém vlastním řešení. Svého času se dokonce spekulovalo, že novým majitelem je Apple, ale tento pátek vše bylo potvrzeno tiskovým mluvčím Googlu.

Samozřejmě přišlo i na spekulace, ale spíše se týkají bývalého ředitele Androidu. Andy Rubin odešel ze své pozice a měl začít pracovat na novém projektu v rámci Googlu. Nikdo netuší, co vlastně nyní dělá, ale je možné, že již delší dobu vede tým kolem chytrých hodinek. Nyní nám nezbývá nic jiného, než jen čekat na doplňující informace. V tomto ohledu se Googlu podařilo utajit své kroky poměrně dobře.

Zdroj: gigaom.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat