Dotekománie doporučuje #4 – Pocket (Read it later)

Dotekománie doporučuje #4 – Pocket (Read it later)
2013-08-24T12:09:08+02:00
• 17. 8. 2013
1

Zajisté znáte situaci, kdy někam pospícháte a nemáte čas si přečíst aktuality, či jiné zpravodajství. Na Google Play a iTunes se poměrně dlouhou dobu nachází aplikace jménem Pocket, která vám tyto situace ulehčí. Možná vám název Pocket nic neříká, jelikož před nedávnem prošla aplikace a služba změnou. Původní název byl Read it Later.

unnamed

Pocket (Read it Later) se za dobu své existence dostal do povědomí mobilní komunity po celém světě. Pocket umožňuje vložení jakéhokoliv vámi vybraného článku do telefonu pro off-line čtení. Díky uložení off-line získáte možnost mít své zprávy neustále u sebe i během cesty, kde není mobilní signál nebo pokud nemáte aktivní žádný internetový balíček, či tarif.

unnamed (1) unnamed

Služba je velmi propracovaná a nabízí možnost nainstalovat si rozšíření do prohlížeče chrome a mít tak neustále všechny zprávy pod kontrolou. Pocket je komplexní řešení pro všechny, kteří chtějí mít přístup ke svým zprávám odkudkoliv.

unnamed (2) unnamed (3)

Nelze nezmínit také synchronizaci mezi všemi zařízeními, díky které budete mít všude všechny zprávy stejně seřazené, přidané nebo vymazané. Velkým kladem je, že je Pocket dostupný i pro zařízení s iOs, takže není problém synchronizovat i mezi Androidem a iOs. Mnoho nastavení, která je možno měnit z vašeho zařízení, udělají výbornou čtečku. Aplikace je ke stažení zcela zdarma.

logo-app Pocket Read It Later Zdarma ANDROID logo-app Pocket: Save Stories for Later Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Miroslav Hlavička

17. 8. 2013, 20:06

Upozornění na tenhle článek je bezva, ale škoda, že v něm nezazněly ty nejpodstatnější věci:

– když narazíme na webu na zajímavý článek, můžeme si ho díky browserovému rozšíření poslat do mobilu jedním kliknutím
– Pocket rozezná samotný článek a uloží nám do mobilu jen samotný článek (tj. pokud si pošlu do Pocketu tento článek, dorazí mi tam jen titulek, text a obrázky v článku – žádné menu, žádné komentáře, žádné reklamy, žádné texty v dalších sloupcích webu)
– články se na mobilu zobrazují v typograficky velmi příjemné podobě
– při odesílání článku z webu do Pocketu můžeme (ale nemusíme) zadat několik slov jako štítky (tagy) pro snadnější pozdější vyhledávání. Štítkový systém je tu opravdu užitečný

Já osobně používám Pocket denně. Na záchodě, ve frontách, vždy, když na něco nebo někoho čekám a mám pár minut čas. Totiž kdykoli na webu narazím na něco zajímavého, co ale v tu chvíli nemám čas nebo chuť číst, okamžitě si to pošlu do Pocketu. A když pak přijdou tyhle chvilky čekání, kdy nemám nic jiného na práci, vytáhnu mobil a tam už na mě čeká spousta připravených článků.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat