Apple v novém patentu popisuje využití NFC

Apple v novém patentu popisuje využití NFC
2013-08-16T09:43:54+02:00
• 16. 8. 2013

Než jsme se dočkali iPhonu 5, mnozí očekávali, že hlavní novinkou bude technologie NFC. Ta je v současnosti k nalezení na většině konkurenčních smartphonů, které jsou vybaveny systémy Android, Windows Phone nebo BlackBerry OS. Zatím zde nemáme plné nasazení, ale můžeme si všimnout, že na trhu najdete možnost platit s pomocí NFC, nebo je k dispozici příslušenství ke smartphonům využívající tuto technologii. Apple zatím neměl v plánu implementovat NFC, přičemž se bránil tím, že současné postupy vystačují.

13.08.15-Gifting-3

Nyní zde máme ale patentovou přihlášku, která přímo zmiňuje využití NFC. Ve své podstatě popisuje možnost darování multimediálního obsahu jinému uživateli skrze tuto technologii. Pokud nyní chcete někomu darovat třeba skladbu, máte možnost jen skrze email. Nově budete moci darovat obsah jinému uživateli i bez využití internetu pomocí jednoduchého přiblížení zařízení k sobě. Zatím nemůžeme říci, jestli se něco podobného objeví v ostrém nasazení, jelikož se jedná zatím jen o patentovou přihlášku.

Na druhou stranu to znamená, že Apple kompletně nezanevřel nad tuto technologii a pohrává si s jejím využitím. Objevují se spekulace, že bychom se mohli u letošních modelů dočkat NFC, ale zatím k tomu nemáme jednoznačný důkaz. Možná se bude jednat o  hlavní lákadlo u dalších generací iOS zařízení.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat