Snapdragon 800 je až o 23 % úspornější než verze 600

Snapdragon 800 je až o 23 % úspornější než verze 600
2013-07-01T08:51:32+02:00
• 1. 7. 2013

V tuto chvíli si nemůžeme zakoupit zařízení se Snapdragonem 800 od společnosti Qualcomm na českém trhu, ale zřejmě se brzy objeví první modely. Kromě většího výkonu nás samozřejmě zajímá i spotřeba. Prozatím jsme odhadovali, že bude stejná nebo se mírně zvýší, ale nový test výdrže na jedno nabití od korejského webu PlayWares ukazuje, že se máme na co těšit.

qualcomm-snapdragon-800-635

V Koreji nedávno byla představena nejmodernější verze Galaxy S4 s přívlastkem LTE-A, která je vybavena zmiňovaným Snapdragonem 800. Původní verze, která se prodává u nás, má ve výbavě Snapdragon 600. Díky novému porovnávacímu testu se došlo k několika závěrům a výsledkům. Ty ukazují, že oba modely jsou na tom poměrně stejně ve výdrži na jedno nabití při zachování stejných podmínek. Testovala se výdrž při sledování videa nebo při brouzdání po internetu. V obou testech se jedná o vyrovnané konkurenty, ale zásadní rozdíl můžeme vidět u výkonnostního benchmarku.

5688d71cc27fcc9b60e0d1aeeeabb513

Na obou zařízeních byl spuštěn GLBenchmark 2.5 Egypt HD ve smyčce. V tomto případě model se Snapdragonem 600 dosáhl na čas 2 hodiny 46 minut a 37 sekund. Galaxy S4 LTE-A se Snapdragonem 800 překonal tento výsledek na plné čáře s konečným stavem 3 hodiny 35 minut a 24 sekund. Pokud vezme v potaz, že obě zařízení měla nastavena stejný jas displeje, přičemž se jedná o stejné zobrazovací panely, tak se dostáváme k údaji, že Snapdragon 800 je v zátěži až o 23 % úspornější. Přičemž taktovací frekvence je o 0.4 GHz vyšší a jsou použita jádra Krait 400 oproti běžnému Galaxy S4.

Samozřejmě se jedná o přibližnou hodnotu, ale oba top modely korejského výrobce mají takřka stejné vybavení, byť se liší v použitém SoC. Největším žroutem energie je vždy displej, přičemž tento test můžeme brát jako vodítko k tomu, že nejmodernější SoC od Qualcommu má co nabídnout – pokud nepočítáme jen výkon.

Zdroje: androidbeat.com, playwares.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat