Novinky v Androidu 4.3 poodhaleny

Novinky v Androidu 4.3 poodhaleny
2013-07-01T09:32:48+02:00
• 1. 7. 2013

Na internet unikl Android 4.3, který se připravuje pro Samsung Galaxy S4. Prozatím si jej mohou vyzkoušet jen majitelé tohoto smartphonu a spíše se nedoporučuje jeho testování, jelikož se nejedná o hotovou verzi. Dokonce se objevují informace, že dané verzi chybí mnohé novinky, které nám budou představeny až při oficiálním uvedení.

 V tuto chvíli ale vývojáři začali kuchat tento systém, aby se dozvěděli, co je nového. Bohužel mnoho změn na první pohled neobjevíte. Snad můžeme jen započítat novou aplikaci pro focení, které se změnilo ovládání, ale tu nalezneme i na Androidu 4.2.2 u Google Edition mobilů.

V první řadě zde máme menší vylepšení, kterého byste si možná ani nevšimli. Jedná se o upravenou verzi písma Roboto a jedná se opravdu o precizní kosmetiku. Jakoby se v Googlu rozhodli, že písmo musí projít zásadním vylepšení. Pokud bychom vám ukázali stejné texty vedle sebe, tak si změny nevšimnete, ale web AndroidPolice proložil ukázková písma, takže rozdíly jdou vidět.

nexusae0_test_thumb

Ve výsledku se dá říci, že nové písmo Roboto je tenčí. Pokud si jej chcete stáhnou a používat jej na PC, můžete  učinit z toho odkazu. Ovšem změny se podařilo nalézt i v systému. Například vypnutí WiFi neznamená, že jste opravdu vypnuli danou možnost. Android 4.3 nechává WiFi stále zapnuté a provádí se skenování. Zřejmě se tak děje, aby se napomohlo k lokalizaci zařízení. Pokud i přesto budete chtít vypnout WiFi, musíte jít do hloubky nastavení a následně až tam zrušit možnost skenování.

Příznivce novější technologií povzbudí přidaná podpora pro Bluetooth Low Energy, což je vlastně  Bluetooth 4.0. Další změny se nachází v možnostech pro vývojáře, kde můžete najít možnosti v zobrazování snímkovací frekvence, nové prvky zahrnuty v Android API 18 nebo možnost použití experimentálního WebView.

Nejedná se o mnoho změn a navíc se můžeme dočkat jejich pozměnění, odebrání nebo rozšíření. Jak jsem se již zmínil na začátku, je zde možnost, že zásadní novinky ještě nejsou obsaženy. Samozřejmě se tu ale nabízí i možnost, že Android 4.3 bude obsahovat jen minimum změn a zásadní změny se objeví až v Android Key Lime Pie, který by měl být představen už tento rok.

Zdroje: androidpolice.com, androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat