Hudba, filmy a časopisy se možná brzy objeví i v ČR. Slováci si asi počkají

Hudba, filmy a časopisy se možná brzy objeví i v ČR. Slováci si asi počkají
2013-07-18T13:41:48+02:00
• 18. 7. 2013
4

Včera večer spustil Google v České republice nákup knih skrze Play Store. Je sice pravdou, že moc českých titulů zatím není k dispozici, ale to se určitě brzy vyřeší.

googleplay.jpg

Teď můžeme přemýšlet nad budoucností Google Play v ČR. Nejočekávanější položkou je asi hudba. Otázkou zůstává, kdy si ji budeme moci oficiálně zakoupit. Mírně nám mohou napovědět smluvní podmínky služby Google Play. Do nedávna byly přeloženy do češtiny jen částečně. Respektive v našem rodném jazyku byla jen část o prodeji aplikací a her.

Zbytek, v té době zahrnující jen knihy a hudbu, byl pouze v angličtině. Zároveň podmínky nebyly přímo dostupné pro každého. Po aktualizaci na nový vzhled nastala menší změna. Vše je v češtině. Mám tím na mysli podmínky prodeje aplikací, her, knih, hudby, filmů a časopisů. Jediné, co zůstává v cizím jazyce, jsou právní informace o prodeji zařízení. Oficiálního přeprodeje Nexus smartphonů a tabletů se tedy asi brzy nedočkáme.

Česko nebylo jedinou zemí, kde nastala tato změna s aktualizací Obchodu. Stejná proměna proběhla například v Norsku, Maďarsku, Polsku nebo Řecku. Bohužel v případě Slovenska se podmínky nijak nezměnily. Můžeme tedy předpokládat, že ke spuštění některé z dalších služeb Google Play zde brzy nedojde.

Jestli překlad podmínek nějak souvisí s expanzí Play Storu, budeme moci zjistit už brzy. Stačí sledovat novinky od Googlu ve výše uvedených zemích.

Zdroj: play.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

robert svantner

18. 7. 2013, 23:38

Ak nepodplacaju, tak to na slovensku nebude nikdy :))

Lze nějak prohlédnout nabídku hudby z ČR, bez možnosti zakoupení, docela mě to zaujalo pravda nikam nespěchám, ale rád bych se podíval zda-li google má i něco co zaujímá mě. :)

Jednoduše přes proxy… Pak to funguje i normálně, s českou adresou. Dokonce jsem si koupil i All Access. Všechno bez problémů, v češtině. Ale z právního hlediska to nebude úplně tak čisté…

Radoslav Žiak

18. 7. 2013, 16:21

Len aby sme Vas nepredbehli :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat