Google Play Knihy jsou nyní dostupné i v ČR aktualizováno

Google Play Knihy jsou nyní dostupné i v ČR [aktualizováno]
2013-07-19T06:00:33+02:00
• 19. 7. 2013
1

Aktualizováno

Pro mnohé se jedná o skvělou zprávu, ale jak jsme si již mohli všimnout, tak mnoho českých knih se v nabídce nenachází. Objevila se ale zpráva, že prvním nakladatelstvím nabízející své knihy by mělo být GRADA Publishing. Proto jsme neváhali a zeptali jsme se na podrobnosti. Vyjádření nám poskytl Zdeněk Jaroš, vedoucí marketingu.

top-logo-grada

Nakladatelství Grada spolupracuje s Googlem již od roku 2007, přičemž probíhalo plnění Google Books. Sama společnost netušila, kdy dojde k plnému rozšíření do obchodu Play. Dozvěděli se to teprve před dvěma měsíci, kdy jim Google sdělil, že během léta dojde k rozšíření nabídky. Od tohoto okamžiku započalo vyjednávání mezi oběma společnostmi.

V tuto chvíli bohužel zatím nemohla ani jedna strana komentovat jakékoliv bližší datum, kdy budou české knihy k dispozici v obchodě Play. Očekáváme, že by to mohlo trvat dva měsíce, ale není zcela vyloučeno, že první knihu si budeme moci pořídit od nakladatelství Grada v obchodě Play až před Vánocemi. Zatím si budeme muset počkat na nějaké bližší datum.

Samozřejmě vás bude zajímat cenová politika a jestli knihy budou vůbec levnější nebo dražší. V tomto ohledu máme pro vás dobrou zprávu, jelikož ceny budou totožné například s palmknihy.cz. Zdeněk Jaroš nám k tomu sdělil, že koncové ceny určuje samo nakladatelství, takže cena nějaké knihy bude stejná na všech prodejních kanálech. S tím také souvisí speciální akce, takže se jich dočkáme i v obchodě Play.

Zatím se připravuje kompletní nabídka cca 2000 knih od Grady pro obchod Play a zajisté se nejedná o jediné rozšíření. Další nakladatelství již připravují své nabídky a vyjednávají s Googlem.

Aktualizováno:

Vyjádření Extra Publishing: „Naši knižní produkci (především počítačové příručky) do Google Play zpětně vložíme.“, obchodní ředitel Libor Kříž

Vyjádření Portál, s. r. o.:  „O prodeji prostřednictvím Google zatím neuvažujeme, nicméně vedeme tento projekt v patrnosti.“, Mgr. Jitka Pourová, vedoucí marketingu

Původní článek

Po několika měsících čekání jsme se konečně dočkali. Nyní si můžeme oficiálně zakoupit i knihy přes Google Play Store.  Brzkému spuštění nasvědčovalo i to, že v oficiální aplikaci byly dostupné knihy s českými cenami už několik týdnů.

play books

Knihy můžete nakupovat přímo z vašeho zařízení přes aplikaci Obchod Play, kde musíte přijmout nové smluvní podmínky. Pokud se vám zde ještě neobjevila položka Knihy, tak nezoufejte. Stáhněte si oficiální aplikaci Knihy Play, spusťte ji,  přejeďte prstem z levého rohu displeje do pravého a následně zvolte položku Obchod.

logo-app Knihy Google Play Google Inc. Zdarma ANDROID

Další možností je návštěva webového Play Storu. Speciálně pro knihy se jedná o adresu https://play.google.com/store/books.

2013-07-17 23.39.28 2013-07-17 23.39.08 2013-07-17 23.39.47

Nákup knih byl zpřístupněn ve středu 17. 7. okolo 22:00 hodiny. Další služby, jako jsou Play Hudba nebo Play Filmy, zůstávají zatím nedostupné. Snad se brzy dočkáme dalšího milého překvapení.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Jiří Kubík

18. 7. 2013, 11:12

Dají se vyfiltrovat česky psané knihy?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat