Přímá kopie HTC One za 210 dolarů

Přímá kopie HTC One za 210 dolarů
2013-07-15T07:08:53+02:00
• 15. 7. 2013
5

Asi si říkáte, že jsme zde již měli klon top modelu od HTC. Jednalo se o smartphone Bear Pro, jenž kopíroval design, ale vsázel aspoň na své jméno. Tentokrát zde máme ale doslovnou kopii, která by mohla na první pohled oklamat nezkušeného zákazníka. U tohoto modelu z Číny hrozí, že by se mohl zneužít při prodeji. Takže v určitém ohledu zde také upozorňujeme, abyste nakupovali z internetových obchodů, které jsou důvěryhodné.

Samotná kopie HTC One nabízí stejný vzhled, design, logo HTC na zádech, ale samotné specifikace jsou již výrazně nižší. Pokud se podíváte na fotografii níže, tak si zkuste tipnout, který model je pravý a který je jen klonem.

htc-one-fake-2-1373826944

Možná jste se nechali zmást a myslíte si, že model vpravo je klon, ale právě tento bez loga Beats Audio je pravým smartphonem od HTC. Cena klonu je stanovena asi na 210 dolarů, přičemž si můžete být jisti, že nedostanete tak vysoké specifikace. Samozřejmě i zpracování je pouze plastové, takže se rozdíl dá poznat i po hmatu.

htc-one-fake-1373743584

V podstatě se díváte na mobil, který nabízí displej o úhlopříčce 4,7 palce s HD rozlišením a jedná se IPS LCD panel. Kapacita baterie je jen 1600 mAh a interní velikost úložiště je 16 GB bez možnosti rozšíření. Na zadní straně se nachází 8MPx kamerka a přední strana je osazena asi 2MPx. Výkon je dodáván procesorem MediaTek MT6589 se čtyřmi jádry taktovanými na 1.2 GHz, který má k dispozici 2 GB RAM. Systém Android je ve verzi 4.2.1 Jelly Bean. Ovšem najdete tu jednu zajímavost – středové logo pod displejem slouží jako tlačítko pro menu.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

MTK6589 je špatný procesor? WTF?!

Mimochodem, když už jste u toho kopírování, koukněte se na JiaYu G3 nebo JiaYu G3S, od kterého HTC okopírovalo design. NE NAOPAK! HTC kopírovalo od Číňanů. Nic proti kopírování nemám, ale když už se půlka světa tak žene proti číňanům, co kopírují, mohla by se hnát i po HTCčku, které naopak kopíruje od Číňanů.

Pokud hledáte dobré specs a design za dobrou cenu, koukněte se na mobily jako Jiayu G3S, Jiayu G4, UMI X2 nebo na značky jako je THL (ale od nich vypadá polovina mobilů jako esčtyřka).

Milan Milzou

15. 7. 2013, 8:29

Nevíte, kde se to dá sehnat? Ty specifikace nejsou vůbec špatné na tu cenu.

Podívejte se na Bear Pro , mnohem lepší specifikace :)

Milan Šiler

15. 7. 2013, 17:20

me by nejdriv zajimala kvalita zpracovani :) jinak cekam az vyjde Bear Pro a budou nejaky recenze :) plast mi nevadi, ale aby treba vrzal nebo podobne, to nechci…

Taky čekám na první recenze Bear Pro. Ty specifikace jsou perfektní a má design, který se mi z nejnovějších smarphonů líbí nejvíce.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat