Pravé 8jádro od MediaTeku již na konci roku

Pravé 8jádro od MediaTeku již na konci roku
2013-07-03T08:16:44+02:00
• 3. 7. 2013

Samsung již prodává Exynos 5 Octa, o kterém se říká, že se jedná o 8jádrový procesor. Ve skutečnosti nikdy nenabídne výkon všech jader najednou, jelikož se 4 jádra přepínají dle potřeby na výkonnější. Takže by se měl tento procesor označovat jako 4+4 jádro. Kompletně je postaven na architektuře big.LITTLE, ale korejský výrobce není jediný, kdo tuto novinku nabízí. MediaTek již připravuje podobný procesor, ale ten nabídne „jen“ 2+2 jádra.

Nyní se ale objevují informace, že MediaTek již minulý měsíc začal svým klientům představovat procesor MT6592, který nabídne osm plnohodnotných jader. V tomto případě nebude využito architektury big.LITTLE – budete moci využívat výkon všech jader najednou.

Screenshot_65

Dle tchajvanského magazínu UDN se máme připravit na taktovací frekvenci pohybující se kolem hodnoty 2 GHz. Jádra budou typu Cortex A7, takže se dá předpokládat nižší spotřeba a dostatečný výkon. Zatím nemáme přesné informace, ale nový procesor by měl dosahovat v benchmarku AnTuTu na skóre 30 000 bodů, což je hodně, ale sotva to stačí na Snapdragon 800, který má 4 jádra. Při produkci bude využita 28nm výrobní technologie od TSMC a samozřejmě se nezapomene na podporu LTE.

Takže na konci roku se můžeme těšit na osmijádrový procesor s dostatečným výkonem, který ovšem bude hlavně cílit na nižší cenu. Dalo by se očekávat, že se bude většinou nacházet ve smartphonech v cenové hladině kolem 6 000 až 9 000 Kč. Otázka je, jestli někoho napadne udělat silnější variantu s Cortex A15, která zamíří do top modelů předních výrobců smartphonů.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat