Oppo jde proti zvyklostem – vylepšuje Find 5

Oppo jde proti zvyklostem – vylepšuje Find 5
2013-07-03T07:35:43+02:00
• 3. 7. 2013
1

Ve světě smartphonů se každý týden objeví několik modelů, které se snaží zaujmout cenou, specifikacemi nebo výbavou. Ovšem si můžeme všimnout, že je zde určitý řád a například Samsung jen tak nevylepšuje své smartphony lepším hardwarem. Za výjimku můžeme považovat třeba Galaxy S4, který se dočkal aktualizace v oblasti SoC. U nás se prodává verze se Snapdragonem 600, ale již byla uvedena pro korejský trh varianta se Snapdragonem 800. Ovšem nikdy nedošlo ke generačnímu skoku. Tuto zvyklost boří Oppo u svého modelu Find 5.

gsmarena_001 (3)

Tento top model si můžete zakoupit už i v Evropě, přičemž k představení došlo na konci minulého roku. Jedná se o světově první mobil s Full HD displejem, ale zároveň to znamená, že má i starší výbavu. Zatím se dá koupit pouze se Snapdragonem S4 Pro se čtyřmi jádry s taktovací frekvencí 1.5 GHz a s grafikou Adreno 320 s 64 ALU (Aritmeticko-logická jednotka). Ovšem u čínského operátora China Mobile – největší na světě (415 miliónů aktivních zákazníků) – najdete vylepšenou variantu se Snapdragonem 600, který nabízí taktéž 4 jádra, ale jsou typu Krait 300 s taktovací frekvencí 1.7 GHz. Grafika je Adreno 320, ale jedná se o modernější verzi s 96 ALU.

Zbylé specifikace zůstávají stejné a dokonce i samotná cena. U jiných výrobců bychom se dočkali rovnou nového smartphonu s jiným názvem, ale Oppo má na vše asi odlišnou strategii. Zatím nevíme, jestli se tato vylepšená varianta dostane do Evropy. Do konce roku se ještě  navíc dočkáme mobilu Find 7, který byl potvrzen a nabídne Snapdragon 800.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Podobného vylepšení (Snapdragon 600) se dočkat i LG NEXUS 4. Jen se o tom moc nepíše…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat