Android 4.3 zřejmě nabídne třídění aplikací

Android 4.3 zřejmě nabídne třídění aplikací
2013-07-03T06:44:19+02:00
• 3. 7. 2013
1

V tuto chvíli je k dispozici první verze systému Android 4.3 Jelly Bean, která poodhalila několik nových funkcí a drobností. Zatím si musíme počkat na oficiální uvedení, kde bychom se mohli dozvědět, jestli na nás Google připravuje ještě nějaké překvapení, nebo se bude jednat jen o minoritní aktualizaci. Nejrůznější vývojáři se snaží stále objevovat nová vylepšení v uniklé verzi, přičemž se vyskytují zprávy i z jiných oblastí nastiňující budoucí funkce.

samsung-galaxy-s4-android-4.3

Na webu Myce.com se nyní objevila zajímavá informace, která by mohla souviset s Androidem 4.3, ale zatím se nejedná o potvrzenou záležitost. Při jejich pátrání v kódu Google Launcheru objevili první známky tohoto, že bychom se mohli dočkat rozšířených možností v seznamu aplikací. Někteří výrobci již upravují delší dobu zobrazení obsahu v zařízení, ale tentokrát to vypadá, že v čisté verzi budete moci v hlavní nabídce aplikací a widgetů třídit obsah. V tuto chvíli je zatím vše seřazeno abecedně, ale asi se dočkáme třídění podle oblíbenosti.

myce_android_app_sorting

To znamená, že Android si bude pamatovat, jak často kterou aplikaci spouštíme, a dle toho bude měnit pořadí v seznamu. Rozhodně by tuto funkci někteří uživatelé uvítali, ale je tu jeden háček. Novinku zřejmě využijí jen majitelé Nexus nebo Google Edition mobilů. Na druhou stranu se šušká, že by oficiální launcher mohl zamířit do obchodu Play. Zatím necháme informacím volný průchod a počkáme si na novinky přímo od Googlu.

Zdroje: myce.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jiří Doubravský

3. 7. 2013, 15:18

od té doby co používám action launcher, jediné co potřebuji znát je první písmeno názvu aplikace a dostanu se k ní bleskově … kategorizace by nejspíš už jen zdržovala a řazení podle četnosti použití by zase seznam znepřehledňovalo …

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat