Nokia je opět ve ztrátě, ale prodala víc smartphonů

Nokia je opět ve ztrátě, ale prodala víc smartphonů
2013-07-19T06:41:35+02:00
• 19. 7. 2013

Nokia se pochlubila svými výsledky za druhé čtvrtletí tohoto roku, přičemž se může na jednu stranu radovat, ale bohužel v oblasti financí společnost zase krvácela. Nedávno odkoupila podíl ve společném podniku Nokia Siemens Networks, což se nakonec ukázalo jako dobrý tah, jelikož tato divize vykázala zisk 8 miliónů eur. V tomto ohledu by se mohly výsledky zlepšit, ale mobilní divizi se až tak moc nedaří.

nokia-stephen-elop

Začneme poněkud zajímavější informací – mobily se Symbianem se neprodávaly. Nokia hlásí prodeje blízké nule, ale ve skutečnosti se prodalo jen několik tisíc zařízení s tímto starým systémem. Pak zde máme mobily Asha a ani zde se neobjevují dobrá čísla. V první kvartálu se prodalo 5 miliónů kusů, ale v Q2 došlo k úpadku na 4.4 miliónů. V případě Windows Phone modelů si ale může gratulovat, jelikož došlo k navýšení na 7.4 miliónů mobilů. Zde se nejvíce ujaly modely Lumia 520, 620 a 720. Pokud se podíváme na služby,  mapy Here prodělaly 89 miliónů eur.

V celkových financích finský výrobce ohlásil ztrátu 115 miliónů eur. Pokud se podíváme na rozdíl druhého kvartálu v letech 2012 a 2013,  můžeme sledovat pokles příjmů. Konkrétně se jedná o propad z 9.2 miliard na 5.69 miliard eur. Nyní bude záležet na následujících krocích, jestli se Nokii podaří prodat více mobilů a minimálně se dostat do menšího zisku. Tento stav ostatně nelze udržet dlouhodobě.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat